Subsidieaanvraag wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd

THOLEN – De Provincie Zeeland heeft de subsidieaanvraag voor de aanleg van het wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd. Met deze subsidie kan het wandelnetwerk in het zuidelijke deel van de gemeente Tholen gerealiseerd worden. Dit betreft de kernen Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Tholen en Poortvliet. Het gaat om een bedrag van € 133.325,59.

Wandelnetwerk

De subsidie heeft als doel de aanleg van een wandelnetwerk van circa 150 kilometer en voor ontwikkeling van de Parelroute in Scherpenisse. Verder wordt het geld besteed aan de ontwikkeling van themaroutes, bewegwijzering, knooppuntpalen, een routekaart en landschapsversterking. De gemeente Tholen co-financiert het subsidiebedrag met een bijdrage van € 40.000,-.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

De aanvraag is ingediend door Stichting Landschapsbeheer Zeeland en zij organiseren op korte termijn een bijeenkomst om de inwoners van de kernen bij de aanleg en ontwikkeling te betrekken. Met de komst van het wandelnetwerk deel 2 krijgt de gemeente Tholen een dekkend wandelnetwerk.

Parelroute

Een parelroute is een interactieve wandelroute waarbij met beelden en geluid een verhaal over het dorp wordt verteld. Via een mobiele app ontdekt men de verhalen en bezienswaardigheden van het dorp. Voor Sint Philipsland is er momenteel een parelroute in ontwikkeling.

 

Lees ook:De paden op, de klei over, de natuur in!
Lees ook:Wandelnetwerk!
Lees ook:Relatieruzie op scherp: 1 aanhouding!
Lees ook:Enquête verkeerssituatie
Lees ook:Opening Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>