Afvalproject

VLISSINGEN – Wethouder Elliott gaf afgelopen maandag het startsein aan een gezamenlijk project van de gemeente Vlissingen met de HZ University of Applied Sciences, studentenhuisvesting APV en studenten zelf. Op eigen initiatief van de studenten wordt er op Campus De Ruyter aan de Joost de Moorstraat nu ook begonnen met het gescheiden inzamelen van afval.

Afval apart, gewoon doen!

Onder het motto ‘Afval apart, gewoon doen!’ organiseert de gemeente Vlissingen afvalproeven. Eind 2017 is een nieuwe groep studenten gearriveerd in de locatie Joost de Moorstraat. Het Green Office is een duurzaamheidsinitiatief van de Hogeschool Zeeland en ondersteunt het project van de studenten. De studenten hebben zelf een workshop ontwikkeld, waarin zij nieuwe studenten informeren hoe om te gaan met het afval dat ontstaat in de woningen op de Campus.

Workshop

De workshop van 5 februari 2018 was hét moment om een officiële start te geven aan het project. Aansluitend aan de workshop verrichtte wethouder Elliott samen met de studenten de openingshandeling. De afvalworkshop was erg geslaagd. Wethouder Elliott: “Geweldig om te zien dat de studenten ook in hun studentenhuis laten zien dat een beter milieu begint bij jezelf!”.

Gescheiden afval bij de studenten

In een vleugel van het ziekenhuis aan de Joost de Moorstraat wonen studenten intern. De studenten, HZ, APV studentenhuisvesting en de gemeente werken samen om meer aandacht te schenken aan afvalscheiding.
Op het terrein voor het oude ziekenhuis heeft de gemeente containers geplaatst voor gft-afval, papier, glas, plastic verpakkingen, drank- en zuivelpakken en restafval.

Proeven afvalinzameling 2018

Alle gemeenten in Nederland werken eraan om het huishoudelijk restafval flink te verminderen naar 100 kg per inwoner vanaf 2020. Ook gemeente Vlissingen wil toe naar minder restafval. Er verdwijnt per persoon gemiddeld 291 kilo per jaar in de grijze container.
Vanaf begin 2018 voert de gemeente verschillende proeven uit in diverse wijken, om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen. De uitkomsten van de proeven gebruikt de gemeente voor het opstellen van nieuw en toekomstbestendig afvalbeleid in Vlissingen. De proeven bestaan onder meer uit:

  • Meer scheiding van plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken (pd-afval);
  • Restafval wegbrengen naar de verzamelcontainer in de buurt;
  • Meer aandacht voor afvalscheiding in de hoogbouw en bij studentenhuisvesting.

 

Zie de campagnepagina voor meer informatie.

Lees ook:Gf-containers komen in april!
Lees ook:Afval apart in Vlissingse wijken
Lees ook:GFT, PD en oud papier, hoe zat het ook alweer?
Lees ook:Proeven met afvalinzameling!
Lees ook:Proeven campagne Afval apart, gewoon doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>