3e fase Recreatieverdeelweg

SCHARENDIJKE – Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘3e fase Recreatieverdeelweg’ bij Scharendijke  met identificatienummer NL.IMRO.1676.00194BphSD -ON01 van 5 februari tot en met 19 maart voor iedereen ter inzage ligt.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen de stukken in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, waar u het tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

Met voorliggend bestemmingsplan wordt de procedure opgestart voor het realiseren van de 3e fase Recreatieverdeelweg (N652) tussen de N57 en de kern Scharendijke. Tussen de N57 en de bestaande Weelweg volgt het tracé de bestaande waterloop. De bestaande Weelweg wordt opgewaardeerd en sluit, evenals in de bestaande situatie, aan op de rotonde Weelweg/Elkerzeeseweg/Kloosterweg. De bestaande Recreatieverdeelweg (1e en 2e fase) wordt daarmee voltooid. Met het doortrekken van de Recreatieverdeelweg zal er minder verkeer door de kern Scharendijke gaan rijden en hierdoor zal de verkeersveiligheid worden verbeterd.

Van 5 februari tot en met 19 maart 2018 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk per post of mondeling, per e-mail is dit niet mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Jessica Ocké van de cluster Omgevingsbeleid op (0111) 452 152.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen naar verwachting in het tweede kwartaal 2018 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging en de mogelijkheid om beroep in te stellen.

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er – indien er beroep wordt ingesteld tegen het plan – hiervoor een versnelde procedure van toepassing is. De beroepsgronden kunnen achteraf niet meer worden aangevuld.

Lees ook:Ontwerpbestemmingsplan Zierikzee
Lees ook:Ontwerpbestemmingsplan
Lees ook:Werkzaamheden Recreatieverdeelweg!
Lees ook:Claverveld
Lees ook:Afrit N57 afgesloten vanwege werkzaamheden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>