VPRO Tegenlicht

MIDDELBURG -  ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland houdt dinsdag 27 februari  in de Foyer van ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg een Tegenlicht Meet Up met de titel: Mensen, goden, technologie. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis. Graag vooraf aanmelden via: [email protected].

Hoe ziet onze wereld er in 2050 uit? Is de technologie ons dan de baas met misschien desastreuze situaties tot gevolg? Gaan we van homosapiens naar robosapiens? Of loopt het zo’n vaart niet en blijven wij de techniek de baas?

Tegenlicht-uitzending
De hoofdpersonen in deze aflevering van Tegenlicht van 29 oktober 2017 geven hun visie:
Kevin Kelly, schrijver van invloedrijke werken als What Technology Wants en The Inevitable. Kelly schetst de onvermijdelijkheid van technologie en ziet technologie zelfs als een autonoom evolutionair systeem. Kelly is ervan overtuigd dat we door de technologie al goden zijn en dat ook robots in hun eigen goden zullen geloven.

Yuval Noah Harari, schrijver van boeken over de geschiedenis van de mensheid Sapiens en Homo Deus. Harari ziet een maatschappij met ongelijkheden ontstaan waarin sommige mensen zichzelf kunnen upgraden tot goden en anderen kwetsbaar en sterfelijk zullen blijven.

Aan de hand van fragmenten uit de uitzending van Tegenlicht gaan we met het publiek en de sprekers in gesprek.

Sprekers

Hans Peter Willems, directeur van MindConstruct, een bedrijf dat vergevorderd is in het nabouwen van het menselijke brein. Hij gaat vooral in op de vraag: hoe ver is de technologie en wat kunnen we allemaal nog verwachten?

 

Sabine Bierens, filosoof en werkt op dit moment aan haar promotie. Eerder werkte zij bij de gemeente Middelburg en het wetenschappelijk bureau van de VVD.

Tegenlicht Meet up Zeeland is een initiatief van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met Switch.

 

Lees ook:Shoppen volgens China in VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Kwestie van vertrouwen
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland over de Donut Economie
Lees ook:VPRO Tegenlicht: Meet Up Zeeland
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland met Goudzoekers in YouTube-land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>