Vlissingen: Geen geld De Piek

VLISSINGEN – De Cultuurwerf Vlissingen heeft een financiële bijdrage gevraagd ter uitvoering van het ingediende businessplan voor behoud van poppodium de Piek. Het businessplan biedt voldoende aanknopingspunten om het gesprek met De Cultuurwerf aan te gaan over de toekomst van popmuziek, met als uitgangspunt het duurzaam borgen van popactiviteiten in Vlissingen. Maar het is voor de gemeente niet mogelijk om aan de voorwaarden van het businessplan te voldoen.

Verzoek

De financiële inbreng van ruim € 400.000,- die van de gemeente wordt verlangd voor de huisvesting van poppodiumactiviteiten, vindt het college van B&W te groot. De voorwaarden zoals door de Cultuurwerf gesteld (financiële steun en behoud van locatie), zijn in strijd met het treasurybeleid (regels over de geldstromen van de gemeente), gemeentelijk cultuurbeleid, de regels over staatssteun en de uitgangspunten van het Newae rapport uit 2017 (accommodatiebeleid).

Lees ook:Provincie heeft geen 2 miljoen over voor Omroep Zeeland!
Lees ook:Vluchtelingen Kapelle?
Lees ook:Studenten aan de bar in oud Middelburgs postkantoor!
Lees ook:Units voor studenten op terrein Scheldekwartier Vlissingen!
Lees ook:Vlissingen stopt met kunstfusie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>