Wederopbouw Veere

DOMBURG – Walcheren, dus ook de gemeente Veere,  is benoemd als Nationaal Landschap. Het Rijk heeft Walcheren ook benoemd als Nationaal Erfgoed. Het doel van het Rijk is dat de periode 1940-1965 in de inrichting van Nederland herkenbaar aanwezig blijft.

Kernkwaliteiten wederopbouwgebied

In de Structuurvisie Cultuurhistorie Veere is dan ook afgesproken om de kernkwaliteiten van Walcheren als wederopbouwgebied uit te werken. Wij hebben als startsein daarvoor de film Monumenten van de wederopbouw laten maken.

Toonbeelden wederopbouw

Uiteindelijk moeten we de ‘toonbeelden’ van de Wederopbouw gaan beschrijven. Wij zullen dat in samenwerking met bewoners en gebruikers van het gebied doen. De nieuwe gemeenteraad beslist later wat we met de toonbeelden gaan doe

Lees ook:Inwoners Veere volgend jaar belastingmelkkoe
Lees ook:Open monumentendag op Walcheren!
Lees ook:Zoektocht eigenaren grafmonumenten in Koudekerke
Lees ook:Herdenkingsdienst bombardement!
Lees ook:Doorstart Ondernemersmanager gemeente Veere!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>