“Project zonnepanelen loopt als een trein”

HULST – Het eerste duurzame energieproject in de gemeente Hulst loopt als een trein. Dit burgerinitiatief is bedoeld voor particulieren en kleine ondernemers in Hulst, die zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen hebben. Zij kunnen investeren in zonnepanelen op het dak van Drankenhandel Pluym te Sint Jansteen. Daarmee wekken ze zelf groene energie op, leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en besparen op hun eigen energiekosten. De gemeente Hulst juicht dat toe.

Alle panelen op het dak van Drankenhandel Pluym zijn inmiddels verkocht en dat betekent dat de coöperatie nu echt van start kan. Naar verwachting kan binnen twee maanden met de installatie van de ongeveer driehonderd zonnepanelen worden gestart. Het streven om uiterlijk begin mei 2018 de eerste stroom te leveren.

Extra daken gezocht
Omdat de belangstelling zo groot is, wordt nu een tweede dak aangeboden. Het betreft het dak van een bedrijfsgebouw op industrieterrein Hogeweg.  Omdat ook dat tweede dak niet toereikend zal zijn, wordt gezocht naar ondernemers die hun dak voor tenminste vijftien jaar beschikbaar willen stellen aan een duurzame energiecoöperatie. Dakeigenaren kunnen hiervoor contact opnemen met Gwen Ter Horst op tel. 06 – 1149 2137 of via www.maakonzeregioduurzamer.nl

Extra infoavond
Omdat de twee informatieavonden die reeds eerder plaatsvonden een groot succes waren, is een derde informatieavond gepland. Deze vindt plaats op maandag 19 februari 2018 in gemeenschapscentrum De Warande te Sint Jansteen. Inloop: vanaf 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur.  Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.maakonzeregioduurzamer.nl

Lees ook:Wederom informatieavond zonnepanelen
Lees ook:Inbrekers in de boeien!
Lees ook:Energiebelasting stijgt: opwekken van eigen energie nu het moment!
Lees ook:Mishandeling politieagent!
Lees ook:Meisje dood na ongeluk in Sint Jansteen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>