Drankverkoop minderjarigen

ZIERIKZEE – In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn eerder deze maand  acht supermarkten en slijterijen gecontroleerd op het verstrekken van alcoholhoudende drank aan minderjarigen. Bij deze controles zijn mysteryshoppers ingezet.

Bij zeven bedrijven was het resultaat van de controle in orde. De minderjarige mysteryshoppers konden geen alcoholhoudende drankjes kopen. Bij één slijterij was dit wel het geval. Deze slijter krijgt – conform het nieuwe preventie en handhavingsbeleid alcohol en jeugd – voor deze overtreding een formele waarschuwing. Verder zal er dit en komend jaar aanzienlijk vaker bij deze slijter gecontroleerd worden

Ten opzichte van voorgaande jaren is de uitslag van deze controle positief te noemen. Bij eerdere controles werd door circa vijftig procent van de bedrijven de regels overtreden.

Burgemeester Rabelink laat weten blij met deze ontwikkeling te zijn. ‘Het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren is een blijvend aandachtspunt voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven dit onderschrijven en zich houden aan de geldende regels’.

Lees ook:Controle toeristenbelasting op Walcheren!
Lees ook:Controle toeristenbelasting!
Lees ook:Laat ze niet (ver)zuipen!
Lees ook:Toeristenbelasting betalen!
Lees ook:Subsidie aansluiting breedband internet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>