Hulpdiensten op pad na valse 112-melding

GOES – De gezamenlijke meldkamer kreeg afgelopen zondag via 112 een melding van een brand en een reanimatie in een woning aan de Jacob Klaaijsenstraat. Er bleek gelukkig niets aan te hand.

Politie, brandweer en ambulancedienst reden met diverse eenheden naar de  Jacob Klaaijsenstraat. Ook de traumahelikopter steeg op om in Goes hulp te verlenen. De bewoners vertelden dat er niks was gebeurd. Voor alle zekerheid werd nog poolshoogte genomen in de Jacob Catsstraat, maar ook daar bleek geen brand te zijn.

Politieonderzoek

Het is zeer kwalijk dat zeker twintig hulpverleners met spoed onnodig werden opgeroepen. Ook reageerden er zo’n tien burgerhulpverleners via een oproepsysteem. Het doen van valse aangifte of melding is een misdrijf en wordt bestraft. De politie is een onderzoek naar deze valse melding en de melder gestart.

Lees ook:Veel hulpverleners naar incident Brouwershaven!
Lees ook:Verzonnen inbraak!
Lees ook:“Brandstichting Sas van Gent!”
Lees ook:Arrestatie na valse bommelding Terneuzen!
Lees ook:“Gewapende man op Terneuzense school”is verzonnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>