Grootste zonne-energiepark in Sloehaven

VLISSINGEN-OOST – Solarpark Zeeland en ib vogt hebben aangekondigd dat de bouw van Solarpark Scaldia eind februari 2018 van start gaat. Dit wordt het grootste zonne-energiepark van Nederland. Het Solarpark Scaldia komt in de bufferzone rond de Sloehaven, in de gemeenten Borsele en Vlissingen.

Solarpark Zeeland is een Nederlandse projectontwikkelaar op het gebied van zonne-energie en richt zich op de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie projecten. Ib vogt GmbH is gespecialiseerd in op maat gerichte oplossingen voor zonne-energiecentrales en heeft vestigingen over heel de wereld.  

Duurzaam

Solarpark Scaldia krijgt ongeveer 140.000 zonnepanelen op 40 hectare grond (80 voetbalvelden). Dit 50 megawatt zonnepark kan stroom leveren aan de industrie en huishoudens in de regio. Het Solarpark levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het gebruik van duurzame energie in de directe omgeving. De Vlissingse wethouder de Jonge juicht deze ontwikkeling toe: “Mooi dat de stad met de meeste zonuren ook het grootste zonnepark mag gaan bouwen. De grootste offshore windhaven kan nu voor een groot deel draaien op zonne-energie. Dat is pas echt duurzaam.”

Planning

Netbeheerder voor gas- en elektriciteit Enduris start eind februari met de bouw van de netaansluiting. Begin april start ib vogt met de voorbereidingen voor het plaatsen van de eerste zonnepanelen. Het park zal in augustus gereed zijn en naar verwachting in september 2018 officieel in gebruik worden genomen.

Lees ook:Zonnepark in Vlissingen-Oost
Lees ook:Zonnepanelen!
Lees ook:Bijeenkomst zonnepanelen!
Lees ook:Info over zonnepanelen!
Lees ook:Komst zonnepark!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>