Veel Zeeuwen hebben bonje met de buren

MIDDELBURG 10% van de Zeeuwen heeft wel eens ruzie gehad met de buren. landelijk is dit 21%. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum (R.I.C.), waarbij ruim 1800 respondenten werden ondervraagd.

Top 5 oorzaken burenruzies

De meeste burenruzies ontstaan door geluidsoverlast door muziek. Ruim een kwart (26%) van de respondenten die wel eens een burenruzie heeft gehad, noemt muziek als hoofdreden. Ook overlast door kinderen is met 17%, een veel voorkomende oorzaak van burenruzies. Huisdieren zorgen in 11% van de gevallen voor onenigheid tussen buren. Verder komen verbouwingen (8%) en geluidsoverlast (6%) voor in de top vijf oorzaken van burenruzies.

Provinciale verschillen

De meeste burenruzies vinden plaats in Flevoland (29%). Een mogelijke verklaring is de relatief hoge bevolkingsdichtheid in steden als Almere en Lelystad. Flevoland wordt op de voet gevolgd door Zuid-Holland, waar 26% het wel eens aan de stok heeft gehad met de buren. Ook in Noord-Holland zijn er veel mensen die wel eens ruzie met de buren hebben gehad (25%).

Zeeland (10%) en Friesland(13%) zijn de meest vredelievende provincies.

De resultaten van het onderzoek, inclusief de gegevens per provincie en overige grafische weergaven zijn gepubliceerd op de onderzoekspagina van het R.I.C.

 

Lees ook:Bonje met de buren!
Lees ook:Zeeuwen in top 3 meest decadente slapers
Lees ook:Meer Zeeuwen met verdedigingsmiddel na inbraak!
Lees ook:Echt waar! Veel Zeeuwen hebben ochtendhumeur
Lees ook:Zeeuwse dames hebben het vaakst cup A!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>