Vuilniszak in de ban bij milieustraat

VLISSINGEN - De vuilniszak met ongesorteerd afval mag niet meer worden afgeleverd op de milieustraat. Dat geldt voor alle 13 milieustraten in Zeeland. De grijze vuilniszak hoort in de grijze afvalcontainer of in de verzamelcontainer in de wijk. Hiermee ondersteunt de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) het gemeentelijk beleid voor afvalscheiding. Veel Zeeuwse gemeenten hebben hun afvalbeleid aangepast en streven naar betere afvalscheiding. Daar hoort afvalscheiding op de milieustraten ook bij.

De ZRD is exploitant van de Zeeuwse milieustraten en zal in opdracht van de Zeeuwse gemeenten strenger toezien op de naleving van deze acceptatievoorwaarde.  

Afvalscheiding

Alleen wat na afvalscheiding overblijft, mag via de grijze afvalcontainer worden aangeboden bij de huis-aan-huis inzameling die in iedere gemeente plaatsvindt. In de acceptatievoorwaarden van de Zeeuwse milieustraten is opgenomen dat huishoudelijk afval gescheiden moet worden aangeleverd. Tot nu toe werden vuilniszakken soms ook geaccepteerd bij het brandbaar restafval. Dat is niet meer toegestaan.

Zie voor meer informatie over afvalscheiding de pagina ‘Campagne ‘Afval apart, gewoon doen!‘.

Lees ook:Nieuwe maatregel voor vermindering restafval
Lees ook:Gratis compost bij de Milieustraat
Lees ook:Betalen voor ophalen grof huishoudelijk afval!
Lees ook:Nationale compostdag
Lees ook:Afvalproject

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>