Zeeuwen betrokken bij Olympische Winterspelen

MIDDELBURG – Hoewel er helaas geen Zeeuwen hebben meegedaan de afgelopen weken aan de Olympische Winterspelen van PyeongChang in Zuid-Korea, is er toch volop meegeleefd. Vooral de Nederlandse schaatssuccessen en tegenvallers waren het gesprek van de dag. Sommige vinden dat Koning Willem-Alexander erg lang bleef plakken bij de winterspelen, anderen prijzen zijn ruime belangstelling juist. Vandaag, zondag, worden de spelen afgesloten.  Nederland heeft 20 medailles gewonnen.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Margriet ontvangen op vrijdagmiddag 23 maart de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Winterspelen op Paleis Noordeinde.

Eerder die dag verzorgt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het officiële huldigingsprogramma in de Grote Kerk in Den Haag. Daar worden alle atleten, coaches en begeleiders van TeamNL ontvangen en toegesproken door viceminister-president Hugo de Jonge en minister van Sport Bruno Bruins. Chefs de mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer spreken kort een dankwoord uit. Vervolgens gaan de medaillewinnaars door naar Paleis Noordeinde waar zij worden ontvangen door het Koningspaar en Prinses Margriet.

Lees ook:Kees-Jan van der Klooster naar de Koning!
Lees ook:Van der Klooster ook ontvangen door Rutte en Schippers!
Lees ook:Begrafenis prins Friso! UPDATE!
Lees ook:Kamerlid Albert de Vries bezorgd over duur optrekje Beatrix!
Lees ook:Ook de Koning naar Olympische Spelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>