Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - De 28e editie van het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen  belooft een muzikaal spektakel te worden. De aftrap op het hoofdpodium is door de populaire nederbeat band The Kik, die zijn inspiratie vindt in de muziek uit de sixties zoals The Beatles. Opgevolgd door een swingend Broken Brass Ensemble, Bazzookas met uitbundige ska-punk, de enige echte rapformatie uit Spangen: Broederliefde, soul singer-songwriter ‘Jeangu Macrooy’ uit Suriname en als afsluiter de indie band Memphis Maniacs die mash-ups tot een hogere kunstvorm weten te verheven.

The Kik zingt in het Nederlands, eigen nummer maar ook covers. Zelfs als die covers niet in het Nederlands zijn geschreven is dat voor de eigenzinnige band geen probleem. Een van de bekendste nummers is de hertaling van het nummer ‘In Your Arms’  van Chef’s Special. De band maakte met de  Nederlandse versie diepe indruk tijdens een show van Giel Beelen.

De eigentijdse injectie die Broken Brass Ensemble aan de New Orleans marching band-sound geeft, is onweerstaanbaar. De band zette iedere zaal en ieder festival op zijn kop. O.a. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso en  Oerol. Nu staan ze op Bevrijdingsfestival Zeeland.

De muziek van de Bazzookas is magisch, explosief en onvergetelijk. Zodra de achtkoppige band begint te spelen verandert de sfeer en stijgt het energiepijl op het podium en in het publiek.
QUOTE- Elk Bazzookas Concert is uniek. De chemie tussen het publiek en de band is uniek. Als de aanleiding Vrijheid is, en als je vlak na het 17:00 uur moment mag spelen dan weet je dat dit weer een heel bijzonder concert gaat worden! Wij herinneren ons de show van 5 jaar geleden nog heel goed en zijn trots dat we er weer mogen zijn! Dat is vast niet voor niks….   - Bazz van de Bazzookas

Broederliefde is ontstaan  uit een stel voetbalvrienden uit Rotterdam die de scene bestormden met video’s, studiosessies en een mixtape. De achterban is gigantisch, maar het maakt Jerr, Emms, Sjaf en Mella niet gek. Ze stonden in DWDD, spelen later dit jaar op Pinkpop, Lowlands en Solar en blijven mensen voor zich winnen met hun aanstekelijke zomerse hits. Dit jaar staan ze op Bevrijdingsfestival Zeeland en de heren hebben er zin in.

Jeangu Macrooy maakt indruk met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. Live worden zijn soulvolle nummers van het album ‘High On You’ mede tot leven gebracht door Jeangu’s 8 koppige band, inclusief blazers en twee achtergond vocalisten waaronder tweelingbroer Xillan. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen. Dit jaar speelde Jeangu met zijn debuutalbum op zak al Lowlands en North Sea Jazz Festival plat.

De Memphis Maniacs zijn een spectaculair collectief van vier rasmuzikanten die door multitalent Dikke Dre bij elkaar zijn gebracht. Pop, rock en dancehits gaan de blender in en worden omgevormd tot nu al legendarische Memphis Maniacs Mash-Up Medleys. Herkenbaar voor iedereen, maar dan anders.

Fedde Le Grand – Liberty Dance
Voor het weekend zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2018 bekend gemaakt. Top DJ Fedde Le Grand, een van de ambassadeurs, komt op 5 mei om 15:00 uur naar Vlissingen om op Liberty Dance de bezoekers mee te voeren op zijn muziek. Dit jaar staat de ambassadeur dus niet op het hoofdpodium, zoals voorgaande jaren, maar staat hij op de area waar de hele dag door de vrijheid wordt gevierd op dansbare beats

Bevrijdingsfestival Zeeland 2018
Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland. Dit jaar vindt de 28e editie plaats. Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen zijn er allerlei activiteiten. Zeven podia staan klaar voor een reeks aan artiesten en bands. Ook kun je in gesprek gaan met oorlogsveteranen, luisteren naar diverse sprekers of de confrontatie aangaan met vooroordelen. Voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl en social media. Geef vrijheid door!

 

Lees ook:Programma Concert at Sea krijgt vorm!
Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(13):, Bevrijdingsfestival, Vlissingen!
Lees ook:Memphis Maniacs spelen in Ovezande!
Lees ook:Bevrijdingsfestival Vlissingen!
Lees ook:Vandaag Bevrijdingsfestival Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>