Vrouwendag: Mannen in 11 landen op de bres voor vrouwen in de media

MIDDELBURG – Het is vandaag, donderdag 8 maart, Internationale Vrouwendag. Ook in Zeeland is er aandacht voor. Buiten de provinciegrens, is poverigens een bijzonder initiatief. Honderden mannen, werkzaam in de media in elf verschillende landen, komen op 8 maart (Internationale Vrouwendag), op voor hun vrouwelijke collega’s. Van Nepal, Bangladesh, Indonesië en Pakistan tot de Democratische Republiek Congo komen mannen in actie voor een betere positie en een realistischer beeld van vrouwen in de media. In Nederland roepen Free Press Unlimited en het Mediaplatform Vaker in de Media mannelijke mediaprofessionals op om de straat op te gaan in Amsterdam en op het Mediapark.

In veel landen is er nog steeds grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de media. Zowel in de posities die ze bekleden als de manier waarop ze worden weergegeven. Met Men4Women tonen mannen over de hele wereld hun solidariteit en roepen op tot gelijke rechten en kansen voor vrouwen in de media.
De elf landen waar mannen zich in het kader van Men4Women uitspreken over de positie van vrouwen in de media: Indonesië, Bangladesh, Nepal, Pakistan, Somalië, Mali, DR Congo, Irak, India, Centraal-Afrikaanse Republiek en Nederland. Zo gaan in Nepal honderden mannen de straat op, betuigen mannen in Mali hun steun aan vrouwen door middel van een online videocampagne en maken 17 lokale radiostations in Bangladesh een speciale uitzending in het kader van Men4Women.
Nederland
Free Press Unlimited en Mediaplatform Vaker in de Media roepen mannen uit de Nederlandse media op om zich op donderdag 8 maart om 12.30 te verzamelen:
  • Bij de ingang van het gebouw van de Volkskrant, Trouw en het Parool in Amsterdam (Jacob Bontiusplaats 9)
  • Op het Mediapark op de parkeerplaats van het NOS-gebouw (hoek Bart de Graaffweg en Leen Jongewaardweg)
Want ook Nederland scoort slecht wat betreft de vertegenwoordiging van vrouwen: het percentage vrouwen in de media is slechts 21%.  Daarmee  doen we het slechter dan Pakistan (36%) en DR Congo (30%), en zitten we op het niveau van Bangladesh (18%, Indonesië (23%) en India (21%).

Lees ook:Gevluchte blogger krijgt Bob-Award for Citizens’s journalism!
Lees ook:Anoniem lekken?
Lees ook:Minder inwoners gemeente Hulst!
Lees ook:Zeeuws-Vlaamse stem voor persvrijheid overleden
Lees ook:Onderdak aan mensenrechtenverdedigster!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>