Ook vandaag Koninklijk NL Doet

MIDDELBURG – Ook de tweede dag van vrijwilligersevenement NL Doet heeft een Koninklijk tintje. In Zeeland zijn deze zaterdag veel vrijwilligers in de weer bij allerlei projecten. Buiten de provinciegrens zijn de koning en koningin actief geweest.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben dus eveneens deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds. Het is de 14e keer dat het Oranje Fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima hebben in ‘t Hofland in Pijnacker samen met vrijwilligers een lunch verzorgd voor ouderen en oudhollandse spelletjes met hen gespeeld.

‘t Hofland is een voormalig seniorencomplex waar sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de huurwoningmarkt wonen. De jonge bewoners hebben de lunch georganiseerd voor de ouderen die voorheen in het pand woonden. Zij deden dit in samenwerking met Network Young Connection, een organisatie die jongeren helpt die zich willen inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. De dag draaide om verbinding tussen de jongeren en de senioren. Tijdens de lunch werden verhalen en ervaringen uitgewisseld.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom organiseert het fonds jaarlijks NLdoet, dit keer op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Tijdens deze dagen kunnen mensen een aantal uur van hun tijd beschikbaar stellen en zich zo op een laagdrempelige manier inzetten voor anderen. In het hele koninkrijk komen naar verwachting zo’n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie. In totaal zijn er 10.500 activiteiten en klussen aangemeld.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden projecten met als doel dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Lees ook:Koninklijk NL Doet
Lees ook:Zeeuwse klussen NLdoet!
Lees ook:Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!
Lees ook:75 Zeeuwse klussen voor NLdoet!
Lees ook:Koningin Maxima onverwachts in Middelburg en Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>