Vlissingen op de kaart

VLISSINGEN - Wat vindt u van Vlissingen? Hoe ervaart u de binnenstad? Esther Léon is afstudeerstudente Commerciële economie aan de HZ en ze onderzoekt het imago van de Vlissingse binnenstad. Ze doet dit in opdracht van de gemeente Vlissingen en de Vlissingse Ondernemerscentrale (VOC). Met de enquête ‘Vlissingen op de kaart’ wil ze graag zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en toeristen op Walcheren bereiken.

Kansen

“Er liggen veel kansen voor Vlissingen en het zou zonde zijn als deze niet worden benut”, aldus Esther Léon. “Vlissingen verdient het om beter op de kaart gezet te worden”. Esther is geboren in Vlissingen, woont er al haar hele leven en ze is trots op haar stad. “Maar niet op de binnenstad van vandaag.”
Esther onderzoekt met haar enquête het imago van Vlissingen en maakt duidelijk waar de kansen liggen. Hiermee zal ze de gemeente Vlissingen en haar ondernemers voorzien van een strategisch advies op het gebied van citymarketing. Zodat de binnenstad meer bezoekers en ondernemers gaat trekken en Vlissingen beter op de kaart gezet wordt.

Benieuwd naar de resultaten

Wethouder Elliott is enthousiast over het onderzoek van Esther: “In heel Nederland worstelen gemeenten met hun binnenstad. De Vlissingse binnenstad heeft veel te bieden zoals evenementen en een historische binnenstad met monumenten. Verder hebben wij vrije openingstijden, lage parkeertarieven, goede horecavoorzieningen, een theater, een haven, een bibliotheek, een hogeschool, een museum, een bioscoop, een BIZ en zelfs een prachtig strand met boulevard tegen de binnenstad aan. Ook bouwen we extra huizen (Scheldekwartier). Ondanks al deze voorzieningen en het bijzondere karakter van onze stad, staat de binnenstad onder druk. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van het onderzoek.”

Imago

Het imago van Vlissingen is voor ondernemers van groot belang. Ton Begijn, voorzitter van de Vlissingse Ondernemerscentrale: “Het imago van Vlissingen is voor de ondernemers van de binnenstad en boulevards van groot belang. Het verbeteren van ons imago, weten waar we aan moeten werken, is een speerpunt van de VOC. De VOC ziet met belangstelling uit naar de conclusies en aanbevelingen die Esther ons aan de hand van haar onderzoek kan aangeven.”

Enquête invullen

We nodigen iedereen van harte uit om de enquête in te vullen. ‘Vlissingen op de kaart’ heeft ook een eigen Facebookpagina.

Lees ook:Blinde telefoonvlekken!
Lees ook:Enquête vaste en mobiele infrastructuur!!
Lees ook:Communicatie Kapelle onder de loep!
Lees ook:Fietsersbond: landelijke verkiezing fietsstad
Lees ook:Imago-onderzoek onder gasten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>