Openbaar invalidentoilet

HULST - In de binnenstad van Hulst komt een openbaar invalidentoilet. Dat is hoog nodig, aldus het college van burgemeester en wethouders van Hulst. Daarmee geven zij gehoor aan het pleidooi van Stichting Drempelvrij Hulst en de voormalige Wmo-raad Hulst.

Wenselijk is dat het toilet in de directe nabijheid van de Grote Markt van Hulst wordt gerealiseerd. Het toilet moet daarnaast goed bereikbaar zijn. Diverse varianten en mogelijke locaties zijn bekeken. Uiteindelijk is besloten het openbaar invalidentoilet te integreren in een bestaand gebouw. Dit heeft de voorkeur boven een losse unit in de openbare ruimte.

Het toilet wordt gerealiseerd in de ruimte – aan de westzijde van de Grote Markt – gelegen tussen de bankautomaat en de gemeentewinkel.

Toegang via Eurosleutel
Het toilet is enkel bedoeld voor mindervaliden. Toegang wordt geregeld met een zogenaamde Eurosleutel. Deze kan aan mindervalide personen én aan ouderen van 70+ op aanvraag worden verstrekt (als men voldoet aan de voorwaarden).
Meer informatie: www.eurosleutel.nl/eurosleutel-bestellen.html

Zij die niet beschikken over een dergelijke Eurosleutel, kunnen deze afhalen bij een zestal horecaondernemers gevestigd rondom de Grote Markt. Dit zijn: De Korenbeurs, En Passant, ’t Raedthuys, ’t Anker, Boozz en Messagie.

Er wordt een zelfreinigend openbaar toilet geplaatst. Er zijn ter plaatse enige bouwkundige aanpassingen nodig aan onder andere de vloer, muren en riolering. Ook de toegang vanaf de straat moet geschikt worden gemaakt.
Met de realisatie van het openbaar invalidentoilet is een bedrag van 90.000 euro gemoeid. De gemeenteraad van Hulst moet dit bedrag nog beschikbaar stellen. Het streven is om het voorstel dit voorjaar voor te leggen aan de gemeenteraad.

Mooie publiek-private samenwerking
De bovengenoemde zes ondernemers hebben met de gemeente Hulst een overeenkomst gesloten. Daarin is vastgelegd dat zij de komende jaren gezamenlijk het dagelijks onderhoud van het openbaar invalidentoilet voor hun rekening nemen.

 

Lees ook:Restauratie ‘s Landshuis Hulst!
Lees ook:Onderhoud dorpshuizen!
Lees ook:Cameratoezicht Hulst!
Lees ook:Infoavond bestemmingsplan hoek Zoutestraat Hulst!
Lees ook:Huisvesting arbeidsmigranten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>