Kaasboerderij Schellach te bewonderen tijdens AH Buitendag

MIDDELBURG – Verse producten zoals groenten, vlees, kaas en brood komen dagelijks vanuit de supermarkt op onze borden. Maar waar komen al deze producten eigenlijk vandaan? En hoe worden ze geteeld of gemaakt? Tijdens de AH Buitendag op maandag 2 april (tweede paasdag) kan iedereen op ontdekkingstocht bij de Zeeuwse kaasboerderij Schellach in Middelburg. Zij openen hun deuren om te laten zien hoe gepassioneerd ze zijn over hun producten en welke belangrijke rol zij spelen in het landelijke productieproces. Dit educatieve en laagdrempelige dagje uit is gratis en aanmelden kan vanaf nu via www.ah.nl/buitendag.


Met liefde gemaakt in Zeeland
De landelijke AH Buitendag laat zien dat Zeeuwse kaasboerderij Schellach in Middelburg een gevarieerd aanbod produceert dat, verspreid door heel Nederland, in supermarkten en bij de consument belandt. Iedereen is welkom bij de authentieke kaasboerderij waar, in het midden van het “eiland” Walcheren, al sinds begin jaren ‘80 kaas wordt gemaakt. Zes dagen per week verwerken ze de melk van 80 melkkoeien tot echte Schellach-boerenkaas, -boter, -karnemelk en -melk. “Iedere dag produceren wij ruim 1.800 liter melk en 200 kilo kaas. Een groot deel daarvan wordt geleverd aan vestigingen van Albert Heijn. Met trots nemen wij deel aan de AH Buitendag om iedereen rond te leiden door onze stallen, kaasmakerij en de kaasopslag. Ook is er een lokale markt en er mag geknuffeld worden met jonge kalfjes”, aldus Els Mesu van Schellach.
Herkomst van eten en drinken centraal
Tijdens de AH Buitendag geeft Albert Heijn Nederlanders de gelegenheid om te ontdekken wie het gezicht is achter producten uit hun eigen provincie. Op vele locaties worden daarnaast leuke activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, proeverijen en demonstraties. Wegens het succes van vorig jaar, toen ruim 80.000 Nederlanders de AH Buitendag bezochten, is het aantal deelnemers dit jaar uitgebreid. Marit van Egmond, Directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: “Dagelijks vult Albert Heijn vijf miljoen borden met kakelverse producten. We zijn trots op de zorg en aandacht die onze boeren, telers, tuinders en andere leveranciers iedere dag besteden aan de producten die in onze winkels te vinden zijn. Hier komt bij dat we steeds nieuwsgieriger zijn naar waar ons eten eigenlijk vandaan komt. Op tweede paasdag geven we iedereen de kans kennis te maken met alle mensen die vol passie aan die heerlijke kwaliteitsproducten werken.”
Gratis aanmelden, paaspret gegarandeerd
Iedereen die op tweede paasdag een kijkje wil nemen bij één van de bedrijven bij hem of haar in de buurt, kan zich via deze website gratis inschrijven voor een rondleiding bij één van de deelnemende boeren, telers, tuinders of andere leveranciers in de regio, verspreid door het hele land. Meer informatie over de AH Buitendag is te vinden op www.ah.nl/buitendag.

Lees ook:De plek…..(23): Kaasboerderij Schellach, Schellach!
Lees ook:Herfsttip (12): Kerstmarkt kaasboerderij Schellach
Lees ook:Schellach koeien mogen weer buiten loeien
Lees ook:Paasweekend: stadskantoor gesloten, wijziging ophalen huisvuil, gratis parkeren
Lees ook:Kijken bij de Zeeuwse AH-boeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>