Deze week gemeenteraadsverkiezingen

TERNEUZEN – Het is bijna zover: Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt dan uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Met uw stem bepaalt u, samen met andere stemmers, welke politieke partijen in de gemeenteraad plaatsnemen.

Om te kunnen stemmen, heeft u een stempas ontvangen. Daarnaast moet u bij het stemmen een identiteitsbewijs overleggen. Dit mag maximaal vijf jaar verlopen zijn. Stemmen mag in ieder willekeurig stembureau binnen de gemeente.

Iemand machtigen om voor u te stemmen
Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u stemmen. Op de achterkant van de stempas vult u de naam in van de persoon die voor u gaat stemmen. Geef ook een kopie van uw identiteitsbewijs mee. De persoon die voor u gaat stemmen moet deze namelijk in het stembureau laten zien.

Lees ook:Verkiezingen Tweede Kamer!
Lees ook:Verkiezingen Tweede Kamer
Lees ook:Referendum!
Lees ook:Aanvragen vervangende stempas!
Lees ook:Verkiezingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>