Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

HULST – De gemeenteraadsverkiezingen zijn aankomende woensdag, 21 maart. Vanaf 7.30 uur kan worden gestemd. Om 21.00 uur sluiten alle vijftien stembureaus in de gemeente Hulst hun deuren. Dan begint het tellen van de stemmen onder leiding van de voorzitter van het stembureau. Dat is een hele klus.

Zodra een voorlopige uitslag van een stembureau op partijniveau is doorgegeven, wordt deze bekend gemaakt in de hal van het stadhuis. Ook wordt deze voorlopige uitslag toegevoegd aan www.gemeentehulst.nl  Als de voorlopige uitslagen van alle vijftien de stembureaus voorhanden zijn, wordt de uitslag compleet en bekend gemaakt.

Als de uitslag compleet is, is ook bekend hoeveel zetels een politieke partij heeft behaald. Die informatie verschijnt dan ook op www.gemeentehulst.nl
Er zijn in de gemeente Hulst 21 raadszetels te verdelen. Om te weten welke kandidaten een raadszetel krijgen, is de uitslag op kandidaatniveau nodig. Die uitslag zal langer op zich laten, omdat daar meer telwerk aan ten grondslag ligt.

Gedurende de verkiezingsavond en –nacht zet de gemeente Hulst ook sociale media in om zoveel als mogelijk informatie over de uitslag te verstrekken.

Lees ook:Verkiezingsavond Tholen!
Lees ook:Hulster gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Verkiezingen!
Lees ook:Stembus en pop up-stembureau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>