Nieuwe installatiekunst van Centree in Dikke Toren

ZIERIKZEE – Centree opent vrijdag 6 april de nieuwe kunstexpositie Omnia Temporaria in de Dikke Toren van Zierikzee. Centree kiest dit jaar voor installatiekunst van kunstenares Rosalinde van Ingen Schenau. Vanaf 17:00 uur kunt u de expositie op de tussenverdiepingen van de Dikke Toren bewonderen. Het beklimmen van de toren is tijdens de opening gratis.

Na Vloedlagen in de zeereep van Karin van Dam (2015) en Phantasms van de Canadese Ed Pien (2016) kiest Centree dit jaar met Omnia Temporaria (Alles Tijdelijk) voor kunstenares Rosalinde van Ingen Schenau uit Zonnemaire. Zij volgt daarmee het installatiekunstwerk De Graat (2017) van de begin dit jaar overleden kunstenaar Arie Roon op. De heer de Reu, gedeputeerde van de provincie Zeeland, opent de expositie.

De bezoeker van Omnia Temporaria is zowel stille getuige als actief deelnemer aan het verdwijnen, verschijnen, vergaan en verstrijken van de tijd. De installatie wordt gevormd door bloemstillevens en bloemen in verschillende verschijnings- en verdwijningsvormen. Een niet permanent zichtbaar bloemstilleven, waarbij zelfs de houdbaarheid van het beeld beperkt is, gevolgd door een projectie van langzaam verwelkende bloemen. Met het dragen en loslaten van een bloem markeren bezoekers zowel de tijd als de tijdelijkheid.

Centree vindt het belangrijk om ook dit jaar weer te investeren in de Dikke Toren. De Dikke Toren is een belangrijk icoon van Zierikzee. Jaarlijks beklimmen duizenden mensen de toren en het aantal stijgt elk jaar weer.

Centree wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Renesse, het Cultuurfonds Zeelandia en het Nutsfonds. Zij steunen Centree bij haar promotie van het Cultuurplein Zierikzee en het realiseren van bijzondere evenementen.

Lees ook:Beklimmen Dikke Toren gratis tijdens opening nieuwe expositie Centree
Lees ook:Centree kiest voor lokale kunstexpositie in Dikke Toren
Lees ook:Centree Zomerfestival!
Lees ook:WOW factor verwacht bij DÉMIRA!
Lees ook:Geen geld? Cultuurplein Zierikzee krijgt geen kans?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>