Op naar de 50 (5): Ukkie promoot Ajax tijdens vakantie!


VLISSINGEN – Vanwege mijn 50ste verjaardag die in aantocht is praat ik ondertussen genietend van een kop cappuccino bij La Reine in Vlissingen met vrienden over mijn kindertijd en over het feit dat ik eigenlijk mijn leven lang al supporter van voetbalclub Ajax ben. En dat zorgt voor leuke herinneringen!

Met mijn ouders en mijn broer ging ik vroeger veel op vakantie in de Duitstalige landen, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland zelf. (Op de foto zit ik links) En tijdens een van die heerlijke vakanties kwamen wij terecht op een Oostenrijks bierfeest. Een grote feesttent met banken, tafels en vooral veel bierpullen en broodjes braadworst. De kleine Marcel zat natuurlijk braaf aan de Fanta, maar loerde de hele tijd naar het grote podium waar een hoempapa band speelde. In een onbewaakt ogenblik rende ik het podium op, pakte de microfoon en korte tijd later galmde het langs de oren van de honderden Oostenrijkse bierdrinkers: Ajax is een wereldclub, Ajax wint de wereldcup! Ajax is een wereldclub, Ajax win de wereldcup! Enz. Binnen mum van tijd had ik iedereen mee en was er volop hilariteit!

En zo heb ik mijn levenlang veel lol gehad tijdens de familievakanties en toffe herinneringen bewaard. Wij hebben veel bergen beklommen, forellen gesmuld, edelweiss geplukt en bergkristal verzameld.
Foto: Archief familie Van der Voort.

Lees ook:Danny Blind assisteert Martin Jol bij Ajax
Lees ook:Ajax legt jonge Zeeuw vast
Lees ook:Wintertip (11): Vaarwel winter!
Lees ook:Wil jij optreden met De Hobbyisten op vernieuwd Vlissings Bellamypark?
Lees ook:Hooligan trapt AZ doelman Estaban: bekerwedstrijd gestaakt!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Op naar de 50 (5): Ukkie promoot Ajax tijdens vakantie!

  1. Rene

    Zelfs al een AJAX petje op hahaha. Maar dat van dat zingen was ik helemaal vergeten. Maar nu je het inderdaad schrijft weet ik het weer.

      /   Reply  / 
  2. Rene

    Overigens leuke vent zit er rechts naast je.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>