Op naar de 50 (7): De gehaaste paashaas!


VLISSINGEN – Terwijl ik (Marcel) door koud Vlissingen wandel is mijn vader bezig met een jeugdverhaal over mij ter ere van mijn 50ste verjaardag. Over mijn optreden als een gehaaste paashaas!

Piet van der Voort: Het onderstaande speelde zich af in de Utrechtse Nansenlaan en Marcel was vijf jaar jong. Mijn vrouw en ik werden ’s morgens door Marcel’s broer René gewekt. Die kwam overstuur bij ons bed vertellen dat Marcel als een soort gehaaste paashaas met eieren aan het gooien was. Hij gooide elke keer een rauw ei naar René en riep: Vangen, ik ben de paashaas!

Wij gingen allebei ons bed uit om te kijken wat er aan de hand was. En zagen in de keuken overal struif van de eieren liggen. Nadat wij de boel schoon hadden gemaakt wilden wij onze gewassen handen afdrogen aan de keukenhanddoek. Eén van ons zei: Bah, die handdoek zit onder de struif!

René had op zijn eigen manier schoongemaakt en daardoor zat die handdoek helemaal vol struif. Wij hebben Marcel niet gestraft. We zijn eieren gaan koken en hebben samen Pasen gevierd!

(Geschreven door Piet van der Voort, 76 jaar).

Lees ook:Hoezo paasei?
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!
Lees ook:Gefeliciteerd Pa
Lees ook:Mijn naam is haas….Paashaas!
Lees ook:Vrolijk Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>