Op naar de 50 (8): De billenbijter!


VLISSINGEN – Ik (Marcel) zit in Zeeland op mijn gemakje voor de televisie naar het skispringen te kijken. En ben volop in winterse sferen. Mijn twee jaar oudere broer René is op dat moment druk bezig met zijn herinneringen aan mij op papier te zetten!

René van der Voort: 50 jaar alweer wordt mijn kleine broertje. Wat kan ik over die 50 jaren die geweest zijn vertellen? Als kind trokken we niet echt veel met elkaar op, maar als we dit deden, gebeurde er altijd wel wat. Pijl en boog maken en dan in Marcel zijn kamer op blikjes schieten, maar de pijl ging dwars door de kast! Oorlogje spelen met een groep in de nieuwbouw van Loenen, en daar kreeg ik een granaat (lees: steen) op mijn kop. En zo waren er nog wel meer van dit soort aparte acties van ons.

Heel klein was ik –dit weet ik nog van mijn ouders- dat ik eens een speeltje wilde lenen van dat kleine menneke in de box. Of hij had een reuze honger (laten we even in het midden) of hij verdedigde zijn domeintje, maar de tandafdrukken staan nu nog steeds in mijn derrière! Dus ik ken Marcel als een billenbijtertje!

Tijdens de middelbare school en een tijd daarna zijn we elkaar wat uit het oog verloren, gingen beide een andere kant op, Marcel verdiende zijn sporen in de journalistiek en verhuisde naar het mooie Vlissingen.

Later begon het contact weer te groeien en vorig jaar ontdekten we een gezamenlijke passie!: ONS AJAX! Ik kan om ons kluppie te volgen natuurlijk een abonnement op Eredivisie Live nemen. Maar waarom zou ik? Ik kan integraal meekijken via de webcam in Vlissingen. En dat doen we vrijwel elk weekend. Het is een heel proces, kwartiertje / 20 minuten voor de wedstrijd log ik in op MSN, Marcel nodigt me uit. Dan komt het gedeelte waarin webcam gericht moet worden op de TV, dat soms best grappig gaat. Zo zie je ineens een beeldvullend hoofd van Marcel bij mij in Deventer op het scherm. Als ook het geluid goed is, mag ik dit bevestigen en zijn we er klaar voor. Aan deze kant traditioneel een halve liter blik C1000 zwaar bier, met wat nootjes.
Daarna kan de wedstrijd beginnen en komen er bijzondere geluiden vanuit Vlissingen, vooral wanneer het spannend wordt, zo van: “Kom op Theo”, of “oh oh oh oh” bij een aanval op de goal van AJAX. Dat maakt de sfeer geweldig en dan neem de beeldkwaliteit op de koop toe, want zulk een sfeer hangt er niet in elk stadion.

Verder is mijn broertje een uitstekende stadsgids, maar ook een voortreffelijk gastheer.
Ga eens logeren bij hem, dan leer je de omgeving goed kennen: Vlissingen, Middelburg, De Voetbal Experience, etc. En je kan niet zeggen, dat je honger hebt gehad als je weer naar huis gaat!

Broertje, ik hoop nog samen met jou vele wedstrijden van ons AJAX te mogen zien!

Geschreven door Rene van der Voort.

Lees ook:Op naar de 50 (5): Ukkie promoot Ajax tijdens vakantie!
Lees ook:Op naar de 50 (7): De gehaaste paashaas!
Lees ook:Op naar de 50 (15 en slot): De uitsmijter!
Lees ook:Vol verwachting klopt mijn voetbalhart! Bekerfinale Ajax – FC Twente
Lees ook:Hooligan Wesley (19) in de cel met kerst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>