Op naar de 50 (11): Winterviolen!

VLISSINGEN – Met veel plezier heb ik de afgelopen periode vaak contact gehad met mijn ome Leo. Zijn accent doet mij steeds weer met plezier terugdenken aan onze geboortestad: Utrecht! Bovendien zitten mijn ome Leo en tante Joke bij mij in de categorie: lievelingsoom en tante!

Herman Berkien sprak plat Utrechts, Tineke Schouten babbelt er in onvervalst stadsdialect op los, maar mijn ome Leo praat het ‘Utregs’ ook behoorlijk. Terwijl hij al jaren in het dorp Loenen woont, waar ze allesbehalve een Utregs dialect spreken.

In dat dorp heeft mijn tante Joke jarenlang voor de ouderen gewerkt in bejaardenhuis ’t Kampje. Ze genieten nog altijd van de fijne dingen in het leven. Ome Leo houdt van tuinieren en schaft regelmatig Winterviolen aan. Of in zijn dialect gezegd: Wintervioohlen!

Lees ook:Op naar de 50 (12): Vlaamse-reus-dwerg-konijntje!
Lees ook:Rasrotterdammer zit voor aap bij cursus Zeeuws
Lees ook:BEROVING IN HET BEJAARDENHUIS!!!
Lees ook:Wat een streken (13): De sigaar in Valkenswaard?
Lees ook:Enquête verkeerssituatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op naar de 50 (11): Winterviolen!

  1. Rene

    En……………….natuurlijk een pilsie op zijn tijd he, niet vergeten bij Onkel Leo. Maar mis toch wel een belangrijk detail over Joke, dat ze de grootste kwebbelkont van de hele familie clan is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>