Draaikont Pechtold toch niet tegen nieuwe kerncentrale

BORSSELE – Is D66 nu voor een tweede kerncentrale of niet? Lijsttrekker Alexander Pechtold schepte tijdens een interview bij de PZC-redactie alleen maar verwarring. Want de D66-voorman is niet tegen. Dat terwijl het Zeeuwse D66-bestuur zich eerder juist uitsprak tegen de bouw van een tweede kerncentrale in Borsele.

Ook in het verkiezingsprogramma stelt D66 tegen de bouw van nieuwe kerncentrales te zijn. Maar Pechtold ontpopt zich klaarblijkelijk ook tot draaikont a la Wouter Bos. “Dertig procent van de energie in Europa is kernenergie”, zei Pechtold bij de PZC. “Het zou hypocriet zijn om daar tegen te zijn.”

De verkiezingen staan weer voor de deur. Op welke partij stem jij? Vul de poll op deze site in!!!

Lees ook:Minister Cramer: ‘tweede kerncentrale volstrekt overbodig’
Lees ook:Maandag protest bij Delta vanwege Borssele ll !
Lees ook:Meerderheid bevolking: Laat tweede kerncentrale Borssele maar komen
Lees ook:Tweede kerncentrale Borssele is te duur en onveilig!
Lees ook:PVV: Naast kerncentrales in Borssele ook heropening van Dodewaard

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Draaikont Pechtold toch niet tegen nieuwe kerncentrale

 1. Dr. Joop F. van de Vate

  ik ben glad voor een tweede kerncentrale in Zeeland! Een kerncentrale levert op de meest milieu-en klimaatvriendelijke wijze electriciteit. Zo’n centrale is veel betrouwbaarder dan welke andere centrale, vooral met het oog op de beschikbaarheid van de “brandstof”. Proliferatie is in Nederland niet aande orde, ook niet als het afval naar Frankrijk gaat om te worden opgewerkt. Het afval kan rustig (er is voldoende ruimte) 50 tot 100 jaar bij COVRA worden opgeslagen. En dan zien we wel wat we ermee doen. Misschien zijn we blij dat we het begin 2012 hebben voor verder gebruik. Wie weet hoe de samenleving er uitziet over een eeuw (kijk maar eens terug naar 1911; als je dat kunt).
  Veel wijsheid toegewenst aan alle overheden in 2011 en erna!
  Dr. Joop F. van de Vate (jazeker, een echt-Zeeuwse naam!)

    /   Reply  / 
 2. Klaus Rudolf Schell

  Lieber Herr Joop van de Vate,

  Sie erinnern sich vielleicht an den FISCH an der Raststätte, Ihren “guten Stern auf allen Straßen” und meinen blauen, bei de auf der A1 unterwegs, Ihre Frau kam später hinzu, Sie erwähnten Wien, die Oberrealschule, ich das Hebräische und die Tagung in Trier zum Jiddischen. Ich suche noch den Namen der Raststätte, Ihren Rat zu der Richtung Maria soundso, wohl einem Wallfahrtsort im Walde, um dann nach einem spitzen Winkel nach Trier zu gelangen. Aber die Raststätte hatte irgendetwas mit Village oder ähnlich zu tun. So arbeitet mein beschränktes Gedächtnis, und es wurde dann auch Zeit, prompt kam ich zur Tagung zu spät nach Trier. Aber wir hatten uns noch die Parole ICHTHYS zugeflüstert. Sie fuhren dann los, und ich wusste nur noch, dass Sie in ARNHEM wohnen, – aber wie kann ich Ihre Adresse finden!
  Wo doch auch Ihr Familienname für mich ziemlich ungenau war. Hoffentlich kommt diese Mail an!
  Herzlichen Gruß, jetzt bin ich wieder zu Hause, zu früh, weil ich die Blutdruckmedikamente zu Hause gelassen hatte, wohl in weiser Voraussicht (es wäre sonst – zu viel geworden). Und Ihre Frau arbeitet für Gotteslohn in einem Hospiz, aber das recherchiere ich nicht auch noch heraus. Nur werden wir alle dereinst (ein schönes altes deutsches Wort – ich war Deutsch- und Russischlehrer)vielleicht in einem Hospiz leben dürfen!

  Ihr
  Klaus Rudolf Schell (wie Maria Schell, oder Maximilian).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>