Rita Verdonk: Weg met verdrag tussen Nederland en België

MIDDELBURG – Weg met internationale verdragen, zoals het scheidingsverdrag uit 1839 tussen Nederland en België. Dat vindt Rita Verdonk, die maandag te gast was op de redactie van de PZC.

Desnoods moet het verdrag met België eenzijdig door Nederland worden opgezegd, liet de lijsttrekker van Trots op Nederland (TON) zich ontvallen. Verdonk noemde verdragen als het scheidingsverdrag achterhaald. Ze moeten maar eens getoetst worden aan het huidige tijdperk, vindt ze. De verdieping van de Westerschelde gebeurt op grond van het verdrag met onze zuiderburen. Om de verdieping mogelijk te maken moet de Hedwigepolder teruggeven worden aan het water. “Een slecht idee”, aldus Verdonk, die met deze uitspraken toch nog enkele Zeeuwse zieltjes hoopt te winnen. TON staat in de peilingen op nul, noppes, nada zetels in de Tweede Kamer.

Lees ook:PVV: “Uitspraak Hedwigepolder teleurstellend!”
Lees ook:Als Hedwigepolder droog blijft gaat België voor 800 miljoen nat!
Lees ook:Belgische minister wil opheldering van Rutte over niet ontpolderen Hedwigepolder
Lees ook:Belgen pas echt blij wanneer baggerwerken klaar zijn
Lees ook:Zeeland: Géén Belgische kilometerheffing auto’s!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>