Zonder Nederlands of Engels de Westerschelde niet over!


TERNEUZEN – De schippers op de Westerschelde moeten binnenkort Engels of Nederlands spreken. Zo moeten gevaarlijke situaties op het water door miscommunicatie tussen schippers en de verkeersleiding worden voorkomen.

Die verplichting geldt voor schippers van binnenvaart, zeevaart en riviercruiseschepen. De problemen zijn vooral op schepen uit oost-Europa. Rijkswaterstaat stelt dat het aantal cruiseschepen op de Westerschelde en ook het aantal incidenten dat zich heeft voorgedaan de laatste vijf jaar is toegenomen. Het is niet tot aanvaringen gekomen, maar bijna-incidenten door taalproblemen gebeuren meerdere keren per jaar. Bij sluizen wordt vanaf 20 juli gecontroleerd of de schippers Engels of Nederlands spreken. Als dat niet het geval is komen ze de Zeeuwse zeearm niet op.

Lees ook:‘Taalproblemen zorgen voor gevaarlijke situaties op de Westerschelde’
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zonder Nederlands of Engels de Westerschelde niet over!

  1. Vertalingen Amsterdam

    Niet meer dan normaal. In de luchtvaart is Engels al jaren de meest gebruikte taal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>