Sinterklaasspecial (1): Over Sinterklaas…..

MIDDELBURG – Sinterklaas, of Sint Nicolaas speelt de hoofdrol in het traditionele jaarlijkse volksfeest dat ook in veel steden en dorpen in het Zeeuwse wordt gevierd.

Aanvankelijk een kinderfeest in Nederland en de voormalige koloniën. En een dag later, op 6 december, ook in België. Sinterklaas is afgeleid van de traditie van bisschop Sint-Nicolaas van Myra, die in de derde eeuw na christus in Klein-Azië heeft geleefd. De start van het Sinterklaasfeest zoals wij het tegenwoordig vieren is waarschijnlijk gestart naar aanleiding van het boek ‘Sint Nicolaas en zijn knecht’ (1850) geschreven door Jan Schenkman. Het feest voor de kinderen heeft een nog oudere oorsprong.

Statige man

Sinterklaas is een statige man op hoge leeftijd met witte baard en haren. Hij draagt een mantel en rode mijter en vervoert zichzelf op een witte schimmel. En wordt geholpen door Zwarte Pieten.

 

 

Lees ook:Sinterklaasspecial (12): De Kleding van de Sint…!
Lees ook:Sinterklaasspecial (7): Zwarte Piet, mag hij wel, of mag het niet?!?
Lees ook:Sinterklaasspecial (10): Sinterklaas Fun!
Lees ook:Sinterklaasspecial (5): Het paard van Sinterklaas…
Lees ook:Sinterklaasspecial (6): Bijzondere variaties op het Sinterklaasfeest…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>