Sinterklaasspecial: (2): Leuk! Samen Pakjesavond beleven….

MIDDELBURG – De spanning stijgt voor jong en oud als Pakjesavond is aangebroken. Vol verwachting klopt ons hart! Wat zal de Goede Sint ons schenken? Wist u trouwens dat ze bij ons in Zeeland voor de Tweede Wereldoorlog in de vorige eeuw Pakjesavond helemaal niet uitbundig vierden? Na die verschrikkelijke oorlog nam de welvaart gelukkig toe en kwam de behoefte om cadeaus te geven. En die komen natuurlijk van…Sint Nicolaas.

Veel geheimzinnigheid. Er wordt aan de deur geklopt, of gebeld. Hard op het raam gebonkt. Wat is dat nu? En dan doet een familielid de deur open en staat er opeens een grote zak, of misschien wasmand, vol pakjes. Vroeger waren dat veelal door de ouders zelf gemaakte cadeaus. Ik herinner mij nog een prachtige rode poppenkast die mijn vader in de schuur in elkaar heeft gezet. Compleet met fleurige gordijntjes en afbeeldingen van Jan Klaassen en Katrijn. Tegenwoordig zijn het dikwijls gekochte cadeaus volgens de laatste trends. En regelmatig voorzien van gedichten. Pakjesavond is leuk voor kinderen en…volwassenen. Dankzij surprises en pakkende gedichten blijkt het voor de “grote kinderen” ook een prachtig feest.

Lootjes trekken

Volwassenen trekken in veel gevallen onderling lootjes en maken dan de surprise en gedicht en kopen daar een gewild cadeau bij. De een is erg creatief met het verzinnen van een cadeau, de ander houdt het bij sokken of een stropdas.

Ik vier dit jaar voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens echt ouderwets Pakjesavond samen met mijn ouders. En verheug mij daar erg op.

 

Lees ook:Sinterklaas: hoor de wind waait door de bomen!
Lees ook:Ruim helft van Zeeuwse kinderen krijgt kerstcadeau!
Lees ook:Sinterklaasspecial (13): Last-minute Sintstress: 80% stelt schrijven gedicht uit tot allerlaatste moment
Lees ook:Hobbyfestival en kerstcadeaumarkt Zeelandhallen!
Lees ook:Kerstherinneringen (1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>