Sinterklaasspecial (6): Bijzondere variaties op het Sinterklaasfeest…

MIDDELBURG – Natuurlijk vult iedere Zeeuw het Sinterklaasfeest op de eigen manier in. Afhankelijk van de wensen, zin in het feest, budget en eigen tradities. Toch is er een lijn in het feest. Meestal zijn er cadeautjes, snoepgoed en Sinterklaasliedjes. Wist u dat er verderop in ons land allerlei varianten bestaan?

Op Schiermonnikoog vieren ze Klozum (Klaasoom), Texel kent een week na ons feest Ouwe Sunderklaas, en in het Friese Grouw vieren ze 21 februari Sint Pieter. En dan nog een weetje: In Deventer was de intocht van Sinterklaas tot en met 2010 pas op 5 december!

 

Lees ook:Milieustraat Kapelle in de prijzen
Lees ook:Sinterklaasspecial (5): Het paard van Sinterklaas…
Lees ook:Ambtenaren vieren Sinterklaas!
Lees ook:Sinterklaasspecial (1): Over Sinterklaas…..
Lees ook:Sinterklaasspecial (9): Sinterklaas in de media…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>