Sinterklaasspecial (8): Geen Sinterklaasfeest zonder snoeperijen?

MIDDELBURG – Geen Sinterklaasfeest zonder snoeperijen?, prijkt er boven dit bericht. Als ik het aan de kinderen vraag, hoor ik: Uiteraard niet! Want wat is het Sinterklaasfeest zonder strooigoed, chocoladeletters en chocoladefiguren. Ook zie je gezonde items, zoals mandarijntjes…

Het is leuk om eens te benoemen wat er zoal op de markt is. Want een kinderhand is heus niet zo snel gevuld als je zou denken. En ook de oudere Zeeuwen houden van veel van dat lekkers. Er zijn chocoladeletters, speculaaspoppen, chocoladesigaretten, chocoladekikkers, chocolademunten, chocolademuizen, marsepein, borstplaat, banketletters, pepernoten, schuimpjes en taaitaai. Vroeger werd er ook genoten van borsthoning, buikman, krol of anijskrol en karolientjes.

 

Lees ook:Sinterklaasspecial (3): De schoen zetten….
Lees ook:Sint eruit: kerstboom erin!
Lees ook:Sinterklaasfeest voor altijd gekleurd!
Lees ook:Herfsttip (8): Doe iets met die Sinterklaaskriebel
Lees ook:Hallo Zeeuwse vrienden….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>