Sinterklaasspecial (9): Sinterklaas in de media…

MIDDELBURG – Sinterklaas is een favoriet mediaonderwerp. Natuurlijk in de dag- en weekbladen om de lokale intochten en feesten aan te kondigen en te verslaan. Op de radio in allerlei programma’s. Bijvoorbeeld om aantrekkelijke prijzen weg te geven. Via het internet, zoals foto’s van het kroost met de Goedheiligman op Instagram, Facebook en Twitter en op heel veel websites. En niet te vergeten op de televisie.

Bij de intocht (live) en het bekende Sinterklaasjournaal met niemand minder dan Dieuwertje Blok. En de Club van Sinterklaas. Verder zijn er heel wat programma’s op de buis waar de Sint en zijn Pieten mogen opdraven. Want ook al is hij heel oud, de Sint is nog steeds van deze tijd en een behoorlijk kijkcijferkanon!

Sintvarianten

Vroeger had je in de bioscoop het Polygoonjournaal. Zo werd in 1941 daar de intocht van de Sint in Eindhoven uitgezonden. Wie goed kijkt ziet op de televisie veel Sintvarianten. Toch gaan de publieke omroepen bij voorkeur voor 1 Sint: Stefan de Walle en tot 2011 Bram van der Vlugt. Sinterklaas is 12 november aangekomen in Maassluis. Dat is uitgezonden op NPO.

Lees ook:Intocht Sinterklaas
Lees ook:Sinterklaas komt!
Lees ook:Pakjesboot brengt Sinterklaas weer naar Middelburg!
Lees ook:Sinterklaas vaart richting Vlissingen en…Oost-Souburg!
Lees ook:Sint heelhuids in Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>