Vandaag marathon Zeeuws-Vlaanderen!


HULST – “Hulst is klaar voor de 5e Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Alle lopers succes. Ik hoop u aan de finish te begroeten!, aldus burgemeester Jan-Frans Mulder zaterdagochtend. En een gemeentewoordvoerder meldt: “Hou rekening met verkeershinder. De binnenstad van Hulst is beperkt bereikbaar.”

Het gaat om de de 5e Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Een reden om eens extra feestelijk uit te pakken. Het meest opvallende is dat ze hebben besloten om voortaan het ene jaar te gaan finishen in Terneuzen en het andere jaar in Hulst. De komende editie finishen ze voor het eerst op de Grote Markt in het historische Hulst. Verder blijft de Marathon Zeeuws-Vlaanderen natuurlijk nog steeds die gezellige, mooie, natuurlijke en veilige marathon op de grens tussen Nederland en Vlaanderen.

De deelnemers lopen afwisselend door bossen, over schelpenpaden en dijken, langs forten en waterpartijen. Het eerste deel van de route loopt over de Westerscheldeboulevard met een adembenemend zicht op de scheepvaart van en naar Antwerpen. En de laatste kilometers loopt u over de verdedigingswerken van de vestingstad Hulst. Bijna een derde deel van het parcours voert over onverharde wegen en paden door prachtige Zeeuws-Vlaamse natuurgebieden.

Zeeuws-Vlamingen staan bekend als vriendelijk, gastvrij en gastronomisch. Achter de finish is het dus heerlijk bijkomen op één van de vele gezellige terrassen. Alles in de binnenstad van Hulst zal de de gezellige en sportieve sfeer ademen van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. De Marathon Zeeuws-Vlaanderen is uniek in zijn soort. De doelstelling, het parcours en de sportieve sfeer vormen een fraai visitekaartje voor iedere loper die graag een grensverleggende en afwisselende natuurmarathon wil lopen.

Naast de individuele marathon worden ook een zeer populaire estafettemarathon, twee afwachtingslopen en twee Kika Kidsruns gehouden.

Lees ook:Trots op Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Marathon van Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Vandaag Kustmarathon Zeeland!
Lees ook:Sportgala Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Ingrid IJsebaert sportambassadeur!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>