Ingrid IJsebaert sportambassadeur!

HULST – Hardloopster Ingrid IJsebaert uit Hulst is recentelijk geïnstalleerd als Sportambassadeur van de gemeente Hulst. Wethouder van Sportzaken, Jean-Paul Hageman, benoemde haar die dag in deze functie. Gezien haar verdiensten werd op 19 januari 2016 besloten haar titel als Sportambassadeur met twee jaar te verlengen. Ook in 2016 en 2017 zal Ingrid zich inzetten voor de promotie van sport in de gemeente Hulst.

Ingrid IJsebaert is in onze gemeente een fenomeen op het gebied van hardlopen. Ze is niet alleen zelf een hele goede loopster, ze enthousiasmeert en inspireert ook vele mensen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen om te gaan sporten. Met haar opgewekte persoonlijkheid heeft ze er toe bijgedragen dat velen de hardloopschoenen uit de kast hebben gehaald en begonnen zijn met sporten. Dit doet zij onder andere via haar eigen hardloopgroepen, maar ook door mee te werken aan hardloopactiviteiten. De Hulst by Light Run, welke zij samen met Tony Verwer op 22 januari 2016 voor de tweede maal organiseerde, is daarvan een goed voorbeeld. Deze tweede editie kregen zij bijna 1.000 mensen in beweging. Daarnaast trekt Ingrid de kar van de Start-to-run groepen ter voorbereiding op de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Daardoor hebben al vele lopers hun grenzen verlegd en uiteindelijk de ultieme afstand van 42 km en 195 meter volbracht. In 2015 promootte zij de Kika Kidsrun, die voorafgaat aan de marathon, en bezocht daarvoor de basisscholen in onze gemeente. Ook werden de scholen door haar bezocht om de “sportkliko’s” onder de aandacht te brengen. Deze rolemmers gevuld met sport- en spelmaterialen werden in 2015 dan ook door meerdere scholen gebruikt.

Naast het project Sportdorp Clinge, gaat Ingrid in 2016 ook participeren in het startevenement van het Sportdorp Kloosterzande. Ook wordt in 2016 de tweede editie van de Obstakelrun aan de Bierkaai te Hulst georganiseerd. Ingrid verricht daar de opening. Daarnaast is zij in de meimaand 2016 actief bij de beachvolleybalkampioenschappen, levert zij haar bijdrage aan activiteiten in het kader van HOGG (Hulst op gezond gewicht) en doet onder andere zij de prijsuitreiking van de Reynaertvoetbalcup voor 35+. Ook de activiteiten in aanloop van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen en de promotie van de “sportkliko’s” zullen in 2016 worden gecontinueerd.

Zelf is Ingrid een fervent en gedreven hardloopster. Ze heeft al heel wat prestaties op haar naam staan, waaronder een eerste en tweede plaats bij de Marathon Zeeuws-Vlaanderen en ze was tweemaal tweede bij de Kustmarathon. Ook neemt Ingrid tegenwoordig met regelmaat deel aan zogenaamde trails.

Lees ook:Judoka Rob Kroonen sportambassadeur Hulst
Lees ook:Trots op Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Vandaag marathon Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Nieuwe sportambassadeur
Lees ook:Sportgala Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>