Teun Sweere en Mathilde Matthijsse winnen NK Tegenwindfietsen!

COLIJNSPLAAT – Teun Sweere uit Zevenbergen, triatleet en promovendus Scheikunde aan de Universiteit van Leiden, is de glorieuze winnaar geworden van het vierde Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen; hij finishte in een tijd van 22.30 min. Dat deze tijd meer dan drie minuten langzamer is dan vorige edities, had te maken met de condities: windkracht 9 met uitschieters naar 11 en een striemende regen maakten deze editie tot de zwaarste ooit.

Johnnie Hoogerland, de eerste starter, stond lange tijd aan kop totdat hij zijn meerdere moest erkennen in vier andere stoempers.

Bij de dames won de Zeeuwse Mathilde Matthijsse in een tijd van 28:09 min., die haar titel daarmee prolongeerde. De ploegentijdrit was een prooi voor het team Jan de Jonge Fietsen, dat daarmee 19 andere teams van vier voorbleef. Top 3 mannen: 1. Teun Sweere 2. Jan van Belzen 3. Robbie Rens Top 3 vrouwen: 1. Mathilde Matthijsse 2. Jolinda Lute 3. Karin Sloove.

Lees ook:Pico de Jager wint NK Tegenwindfietsen!
Lees ook:Legendarische Mathilde Willink herleeft in theaterstuk
Lees ook:AJAX verliest landstitel aan PSV!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Les Innocentes!
Lees ook:Goes in de race voor titel jongerenhoofdstad van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>