Hulst stimuleert beweging bij uitkeringsgerechtigden

HULST - Mensen die sociaal actief zijn in de samenleving, hebben een grotere kans op het vinden van werk. Sport kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Met sportactiviteiten wordt men enerzijds fysiek fitter. Anderzijds levert het ook vaak allerlei sociale contacten op. Daarom stimuleert het gemeentebestuur van Hulst het bewegen bij uitkeringsgerechtigden.

De gemeente Hulst doet – in samenwerking met de Stichting Hulst voor Elkaar – een onderzoek naar een sportgericht programma als onderdeel van de re-integratie naar werk en/of participatie. 327 uitkeringsgerechtigden hebben in dit kader een brief ontvangen, met daarbij een enquête. Daarin wordt hun behoefte, interesse en deelname aan sport gepeild. Zo wordt gevraagd of en hoe vaak men actief aan sport doet. Degene die niet aan sport doen, wordt gevraagd aan te geven waarom dat zo is en voor welke sporten eventueel belangstelling zou zijn. Ook wordt de behoefte aan begeleiding bij het sporten gepeild en worden vragen gesteld over kosten verbonden aan sporten.

Aan hand van de informatie die voortkomt uit de enquête wordt een plan de campagne gemaakt.

Lees ook:Maak kennis met sporten in Vlissingen!
Lees ook:Hoe was de ontvangen Jeugdzorg?
Lees ook:Verlenging onderzoek Sportdeelname!
Lees ook:Onderzoek ‘Sportdeelname 2017′ van start
Lees ook:Wat vond u van uw WMO-hulp?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>