In the Footsteps of the Commandos

WESTKAPELLE – De jaarlijkse herdenking van de landing bij Westkapelle is woensdag 1 november. Dit jaar zijn er 3 veteranen van de 47 Royal Marine Commando’s bij aanwezig, evenals diverse hooggeplaatste vertegenwoordigers van de landen die hebben deelgenomen aan de bevrijding. De aanwezigheid van veteranen slinkt elk jaar, wellicht is dit de laatste keer, gezien de hoge leeftijd van de mannen.

De volgende dag, op 2 november, wordt er voor het eerst een wandeltocht georganiseerd door leden van de ‘47 Royal Marine Commando’s’ vereniging. De tocht leidt langs de voetstappen van de commando’s die op Walcheren geland zijn tijdens de Operation Infatuate. De wandeltocht start in Westkapelle op 2 november om 8.30 uur bij het Polderhuis en eindigt om 16.30 uur in Vlissingen bij het Commando Memorial op de Oranjedijk.

Onderweg zal regelmatig gestopt worden voor koffie, bier en geschiedenis. We hopen dat deze tocht van Westkapelle naar Vlissingen een bijzondere pelgrimstocht gaat worden, uniek in zijn soort. De wandeltocht is tevens een sponsorloop (zie https://mydonate.bt.com/events/walcheren17). De hoop van de vereniging is dat er 20 lopers meedoen die elk 100 euro sponsorgeld ophalen (maar vanuit het Polderhuis hopen we op iets meer lopers!). Het goede doel is 47 Charity. (zie http://www.47charity.org ).

Lees ook:Herdenking bevrijding Westkapelle
Lees ook:Bevrijding Westkapelle!
Lees ook:Herdenkingen Veere
Lees ook:Herdenkingen 2016
Lees ook:Kampioenendag bij Polderhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>