Vlaamse wielerronde start in Terneuzen

TERNEUZEN – De Vlaamse wielerronde de Scheldeprijs vertrekt in 2018 vanuit Terneuzen. Daarmee wordt de Scheldeprijs een van de weinige grensoverschrijdende eendagsklassiekers ter wereld.

Jack Begijn, wethouder Sport, is enthousiast over de komst van deze wedstrijd naar Terneuzen. “Cees Priem heeft ons in contact gebracht met de organisatie van de Scheldeprijs. Zij willen de Schelde meer betrekken bij de koers en de wedstijd daarmee een nieuwe impuls geven. Nou, waar kun je dan beter zijn dan in de Scheldestad Terneuzen? De komst van de Scheldeprijs naar Terneuzen zal de stad enorm veel bekendheid opleveren. De wereldtop is op 4 april in Terneuzen te bezichtigen. De presentatie en voorstelling van de renners vindt plaats op de Markt. We verwachten een enorme toeloop van sportliefhebbers. Het mooie is dat je als startplaats de renners van dichtbij kunt zien en er zelfs mee op de foto kan.”

Het definitieve parcours van de sprinterskoers is nog niet bekend. De renners fietsen na het startschot in ieder geval via de Westerscheldetunnel richting Middelburg. Vervolgens gaat het traject via Goes, Reimerswaal naar het Brabantse Hoogerheide. De renners finishen in het Vlaamse Schoten.

Lees ook:Ineco Tour: Zeeland promotie en Italiaanse winnaar!
Lees ook:Diabetes in beweging en Songs for Drella!
Lees ook:De plek…..(28): Reddingsbrigade onderaan de boulevard, Vlissingen!
Lees ook:De plek….(29): Zeeuws-Vlaamse kust, Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Expositie Sabine Beckmann in Polderhuis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>