Niek van den Berge loopt kartoverwinning mis

HEINKENSZAND – De 9-jarige Jayden Thien uit Echt en niet Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand  heeft zaterdag tijdens de Kartbeurs van Nederland in Lelystad de Formido Talentscouting 2018 gewonnen. Na een lang traject dat in de zomer van 2017 met ruim 400 deelnemers begon, stond het jonge karttalent uit Limburg vandaag samen met acht andere karters in de finale. De Formido Talentscouting is een initiatief van Kartcentrum Lelystad en is bedoeld voor jong karttalent tussen de 7 en 10 jaar, dat nog geen wedstrijdlicentie heeft. Er werd de afgelopen maanden getraind op snelheid, bochten, remmen en andere racetechnieken alsmede op omgang met de media en sponsoren. Ook potentie en ontwikkeling telden mee in de jurybeoordeling van de kwart- en halve finale. In de grote finale die vandaag plaatsvond tijdens de Kartbeurs van Nederland, draaide het echter om pure snelheid. De finalisten reden vier races, waarbij elk resultaat punten opleverde en waarbij van elke deelnemer de slechtste klassering geschrapt werd. Jayden won drie van de vier races en verzamelde daarmee het maximaal aantal punten. Hij wint een gloednieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname het Chrono NK Karten. De Kartbeurs van Nederland duurt nog t/m zondag 14 januari. www.kartbeurs.com
Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad, over de Formido Talentscouting: “Het is super om te zien dat steeds meer jonge kinderen willen karten! Ruim 400 kinderen zetten afgelopen zomer een tijd neer voor de Formido Talentscouting en daarvan gingen we door met de 12 provinciesnelsten en de overall snelste. Zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun racetechniek én presentatie naar de media en sponsoren. Ik ben erg onder de indruk van het niveau en talent van alle finalisten! We gaan nog veel van deze talenten horen!
Winnaar Jayden is enorm trots: Gisteren heb ik nog extra getraind om er helemaal klaar voor te zijn. Vandaag tijdens de races ging het echt super goed! Ik hoefde bijna niet in te halen want ik reed heel veel vooraan. In het begin was de baan wat glad, maar later ging het steeds beter. Ik ben super blij dat ik gewonnen heb!
De 9 finalisten van de Formido Talentscouting 2018 waren:
Annabelle Brian (10) uit Winsum
Colin van Lammeren (10) uit Vinkeveen
Enzo Raimondo (9) uit Elst
Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten
Jayden Thien (9) uit Echt
Kas de Kreek (9) uit Oosterhout
Nick Fieten (8) uit Westerbork
Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand
Tim van Elleswijk (10) uit Waddinxveen
De Kartbeurs van Nederland 
Kartcentrum Lelystad organiseert op 13 en 14 januari de 5e editie van de Kartbeurs voor Nederland. Hier komt de crème de la crème van de autosportwereld bij elkaar en kunnen racefanaten hun hart ophalen. Tijdens deze jaarlijkse en enige kartbeurs van Nederland kunnen bezoekers zich onderdompelen in de snelle wereld van de kart- en autosport. In twee hangars van AIS Airlines op vliegveld Lelystad tonen vele standhouders de laatste noviteiten. De nieuwste kartmodellen en motortuners, kartteams, wedstrijdorganisatoren, kart- en autosportbonden, kartcircuits en coureurs zullen aanwezig zijn. www.kartbeurs.com
Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze mooie outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl

Lees ook:Karter Niek van den Berge (9) finalist
Lees ook:Karttalent Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand bereidt zich voor op halve finale
Lees ook:Jonge karttalenten uit Zeeland gezocht
Lees ook:Niek v/d Berge (9) uit Heinkenszand kwartfinalist Formido Talentscouting Karten
Lees ook:Finale Kunstbende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>