Vestingcross

HULST – De Vestingcross is zondag 18 februari voor de tweede keer in Hulst. Deze internationale veldrit belooft weer een mooi sportfeest te worden. Een evenement van deze omvang brengt uiteraard ook enige overlast met zich mee.

Het parcours van de tweede Vestingcross wordt wat aangepast. Start en finish verhuizen van de Tivoliweg naar de Glacisweg. Daarnaast komt er ter hoogte van de Dubbele Poort een tweede brug. Daardoor maakt de Tivoliweg geen deel meer uit van het parcours.

Er is op zondag 18 februari 2018 sprake van diverse verkeersmaatregelen:

Evenemententerrein
Het parcours van de Vestingcross loopt over de Glacisweg, Ravelijn, Brederode-bolwerk, Keldermanspoort en Molenbolwerk. Deze omgeving wordt op 18 februari 2018 afgesloten als evenemententerrein. Dit terrein kan enkel worden betreden op vertoon van een toegangskaart. Inwoners die binnen het evenemententerrein wonen, worden door de organisatie voorzien van een toegangskaart. Voor deze inwoners vond op 20 december 2017 reeds een informatieavond plaats.

Wegafsluitingen
Daarnaast is het nodig om ook een aantal andere straten af te sluiten voor het verkeer. Deze straten/straatgedeelten zijn op zondag 18 februari 2018 afgesloten vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur.
Afgesloten zijn:

  • Tivoliweg, gedeelte tussen Lyceumstraat en de Dubbele Poort
  • Glacisweg
  • Hulster Nieuwlandweg, gedeelte tussen Tivoliweg en Bollewerck
  • Wilhelminalaan, gedeelte tussen Glacisweg en Liduinapark
  • Zandstraat, gedeelte tussen Glacisweg en Willem Alexanderstraat

Het gedeelte van de Tivoliweg gelegen tussen de Glacisweg en de Dubbele Poort wordt ook op zaterdag 17 februari 2018 – vanaf 7.00 uur – afgesloten. Verkeer kan de stad niet meer in- en uitrijden via de Dubbele Poort.

Binnenstad beperkt bereikbaar
Op zondag 18 februari 2018 is – door de diverse wegafsluitingen – de verkeerscirculatie in de binnenstad beperkt. De Dubbele Poort is deze dag afgesloten. Verkeer kan deze dag de binnenstad in- en uitrijden via de Stationsweg en de Graauwse Poort.
Er worden die dag op veel plaatsen in Hulst verkeersregelaars ingezet. Zo ook op het kruispunt Stationsweg/Van der Maelstedeweg en op de rotonde aan de Zoutestraat/ Glacisweg/IJzerenhandstraat/Koolstraat. Bezoekers worden daar zoveel als mogelijk gestimuleerd om buiten de stad te parkeren.

Wegafsluitingen tijdens op- en afbouw
In verband met de op- en afbouw van het evenement, dienen ook in de week voor en na de Vestingcross bepaalde straten te worden afgesloten.
Op donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari én in de periode van woensdag 14 februari tot en met dinsdag 20 februari 2018 is de Glacisweg afgesloten. Het betreft het gedeelte tussen de Zandstraat en de rotonde aan de Zoutestraat.

Op dinsdag 13 februari 2018 is de Tivoliweg afgesloten vanaf 09.00 uur tot maximaal 16.00 uur. Het betreft het gedeelte tussen de Glacisweg en het Godsplein. Ook op maandag 19 februari 2018 is dat gedeelte van de Tivoliweg afgesloten, en wel vanaf 09.00 uur tot maximaal 16.00 uur.

Tijdens de afsluiting van de Glacisweg op donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari 2018 en in de periode van woensdag 14 tot en met dinsdag 20 februari 2018 wordt het verkeer omgeleid via de Zandstraat, Carmelweg en Zoutestraat.

Parkeerverboden
In de periode voor, tijdens en na de Vestingcross gelden er op diverse plaatsen parkeerverboden. Deze zijn terug te vinden op: https://www.gemeentehulst.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer_vervoer/Wegwerkzaamheden_afsluitingen

Informatie
Nadere informatie over de Vestingcross kunt u vinden op www.vestingcross.nl.
Voor overige vragen kan contact worden opgenomen met het team Communicatie, bereikbaar via tel. 14 0114.

 

Lees ook:Vestingcross!
Lees ook:Dubbele Poort gesloten voor inrijdend verkeer
Lees ook:Zondag vestingcross!
Lees ook:Weer vestingcross
Lees ook:Werken Hulst-noord weer van start!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>