Vaarvakantie WVO Zorg (7 en slot): Volgend jaar weer?!?

MIDDELBURG / VLISSINGEN – Het is voorbij, de vaarvakantie van het Zeeuwse WVO Zorg. Zo’n 50 bewoners van de diverse woonvormen zijn van afgelopen zondag tot en met vandaag, vrijdag op reis geweest met hospitaalschip Prins Willlem-Alexander. Ze zijn via Vlissingen naar Zwijndrecht, Gouda, Maassluis, Middelburg en weer naar Vlissingen gegaan. Daar hebben de gasten nog genoten van huisgemaakte tomatensoep en belegde broodjes. “Gaan wij volgend jaar weer?, klonk het regelmatig uit de monden van de ouderen die deze week aan boord zijn geweest.

Aan het begin van de middag zijn de gasten met bussen van WVO Zorg naar de diverse huizen gegaan. Ook de medewerkers zijn moe en voldaan huiswaarts gekeerd. De medewerkers hebben voor de ochtendzorg eerst gezamenlijk ontbeten. Dat hebben ze deze week elke dag gedaan. Tijdens het ontbijt hebben verschillende van hen verteld waarom ze de vaarvakantie leuk vonden. Later zijn ook diverse gasten aan het woord gekomen. Medewerkster Ieke (zie foto hierboven) die vooral de catering in de grote salon heeft verzorgd: “Ik heb genoten van de samenwerking tussen de collega’s. En de warme en gezellige contacten met de vakantie vierende mensen.” Gemma vertelt: “Als ik zie hoe de mensen genoten hebben. Al die keren dat ik een glimlach bij ze zag, daarvan geniet ik. Ik heb de mensen tijdens hun vakantie zien opknappen.”

Even later spreek ik Anthoinette tijdens haar ontbijt: “Ik vond alles leuk. Van het uit bed halen van de mensen tot ze er weer naartoe brengen. En al die mooie momenten daartussen. Ze waren opgewekt, gezellig en genoten. En daar geniet ik van!”

De gasten

Ik raakte ook in gesprek met de gasten. Zoals met mevrouw Stada. “Ik vond het varen heel leuk. De dingen die ik onderweg zag, zoals de natuur, huizen en gebouwen. Bijvoorbeeld Rozenburg. Daar zag ik 2 zeilschippen klaar voor vertrek. Prachtig!” Vervolgens komt kok John Net de salon binnen gelopen. Ze roept hem en zegt: “Het eten was prima onderweg. Als het eten goed is, dan is de vakantie geslaagd.”

Mevrouw Lijnse heeft van de eerste tot de laatste minuut genoten van de vaarvakantie: “Ik vind alles van de vakantie geslaagd. Zoals ons bezoek aan Gouda. Wat een mooie stad, met de prachtige Markt en schitterende huizen. Wij hebben winkels bezocht en op een terras gezeten. Ik heb genoten.”

Wilma Verweij geniet van haar koffie met cake en meldt: “Ik heb genoten van de winkeltjes en van het verblijf op het schip.” Ze heeft volop meegezongen met de accordeonmuziek van Marten de Haan. “En ik heb tijdens de bonte avond opgetreden met Jaap Berevoets. Dat is leuk om te doen.”

Top

Henk van het verzorgende team: “Ik vond het top. De vakantie is goed georganiseerd. De neuzen van ons stonden allemaal dezelfde kant op. De bonte avond was heel leuk.”

En Marion stelt: “Het mooiste compliment kwam van een deelneemster van 91 jaar. Ze zei mij: ‘Ik heb heel veel gelachen en voel mij 10 jaar jonger!’

En: “De bonte avond, de uitstapjes vond ik erg leuk. Het was echt het ‘Samen voelt beter’-gevoel met de bewoners en collega’s.

Foto’s: Marcel van der Voort

 

Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (5): Gezelligheid en optimale zorg in varend verpleeghuis!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (6): Met z’n allen genieten van ‘Kapteinsdiner’!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (1): Het is zover! + FOTO’S
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (4): Schoon schip maken richting kaas- en stroopwafelstad Gouda!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (3): Het bleef nog lang gezellig in Zwijndrecht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>