Vaarwel asbak: Rookvrij het nieuwe jaar in…..


GOES – Voor het eerst sinds een kwart eeuw ben ik rookvrij het nieuwe jaar ingegaan. Ik ben in maart van het afgelopen jaar gestopt met roken (2 pakjes per dag!) en rook nog steeds niet! Talloze Zeeuwen stoppen per 1 januari 2012! Een goede poging of vergeefse moeite?

Ik vind iedere poging om te stoppen knap en zeker de moeite waard! Maar…of de kans van slagen groot is om het roken per 1 januari te staken vraag ik mij af. Vaak zit er om zo’n Nieuwjaarspoging iets grappigs. Maar stoppen van een verslaving is geen grap. Dat kan je het beste zo min mogelijk aankondigen en het best in stilte doen. Bovendien stop je wellicht met roken na een periode vol feestdagen waar alles in overvloed was. Dus eten, drinken, feesten en roken! En na zo’n overdaad heb je misschien de drang om te vasten. Als de overvloed naar de achtergrond is en alles weer “normaal” lijkt, is mogelijk de drang naar een sigaret weer als normaal en een kleine stap om er weer één op te steken! Toch: Laat u niet door mij weerhouden. Immers: Iedere poging om met roken te stoppen is een goede. Het kan zomaar lukken. kijk maar naar mij!
Copyright: Marcel van der Voort.

Lees ook:Het is gelukt! Eén jaar niet gerookt!
Lees ook:Vaarwel asbak! 8: Zet de knop om!
Lees ook:Vaarwel asbak! 21: Zelfvertrouwen!
Lees ook:Vaarwel asbak! 17: Alles went…
Lees ook:Vaarwel asbak! 9: Wegblijven uit een rookomgeving!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaarwel asbak: Rookvrij het nieuwe jaar in…..

  1. Maartje Koopman

    Hallo,ik ben ein ocktober gestopt met roken dus nog niet zo lang geleden maar ik heb nergens last van en ook niet gehad. Ik ben er heel blij mee, rookte 15 tot 20 sigaretten per dag en ben eerst gaan minde ren,begon steeds later met een sigaret en toen ik op 3 per dag zat was het stoppen zo simpel als wat. Na het warme eten om 19.00 uur was het even wennen en dan miste ik echt iets,dat duurde een poosje maar dat had ik wel verwacht, ik werd wat onrustig en babbelde alles aan elkaar. “steek er maar een op” zei mijn man dan, de grapjas rookt al 20 jaar niet meer en snapte niet waarom ik ging stoppen maar ik heb door gezet en ik begin er niet meer aan. Groetjes van Maartje.

    Reactie redactie: Heel goed van u!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>