Vlissingse vissers hebben eindelijk beet

VLISSINGEN –  Eindelijk kunnen de Vlissingse en Arnemuidense vissers weer sterke verhalen vertellen over de vangst van afgelopen week. Helaas zullen de stories weinig over kabeljauw en schol gaan. Ze vangen tegenwoordig gedumpt afval uit de Noordzee.

De mannen van de zee doen als allerlaatste vissersploeg van Nederland mee aan het project ‘Vissen naar afval’. De gemeente Vlissingen heeft om de vissers te prikkelen 5000 euro’s gespekt. Daarvoor moeten ze wel al vissend naar echte visjes de troep die ze vangen mee naar huis nemen. Tot nu toe gooiden ze alle rotzooi als er even niemand keek, vrolijk terug in de golven. Omdat ze vandaag de dag subsidie krijgen van gemeenten en provincie Zeeland hoeven ze niet langer te dokken voor de bende die ze op de kade dumpen.

Lees ook:Drietal betrapt met ondermaatse zeebaars
Lees ook:Ondermaatse vis!
Lees ook:Storm op komst?
Lees ook:Zeeuwen zijn afvalkampioenen
Lees ook:Zeeuwse vissers mogen minder kabeljauw en wijting vangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>