Wat een streken (13): De sigaar in Valkenswaard?

VALKENSWAARD – De sigaar in Valkenswaard? Die hoort er van oudsher natuurlijk wel. In de negentiende en twintigste eeuw waren er diverse sigarenfabrieken, waaronder de beroemde Hofnar en Willem ll. Die fabricage is voorbij, maar de herinnering blijft.

En als je in Valkenswaard woont, of vertoeft vanwege vakantie of zomaar een dagje uit, dan ben je zeker niet de sigaar. Want het is een allerleukste plaats waar de sfeer echt Brabants gezellig is. Een prima winkelhart met diverse leuke winkels, een behoorlijke markt op donderdag een uitnodigend Theater de Hofnar waar ik tijdens mijn vakanties met mijn vader en moeder diverse voorstellingen heb bijgewoond. En waar wij dezer dagen ook weer te gast zijn. En dan is het er ook nog eens lekker groen. Dus dat is genieten van de natuur.

Vogelverschrikkersfestival

Deze gemeente in de Brabantse Kempen telt ruim 30.500 inwoners. Heeft een oppervlakte van 56,50 vierkante kilometer, waarvan 1,15 vierkante kilometer water. Borkel en Schaft en Dommelen horen ook bij Valkenswaard. In het laatste dorp staat een brouwerij van het beroemde Dommelsch Bier. In oktober is er het bijzondere Vogelverschrikkersfestival, waar ik samen met mijn ouders zeker een kijkje ga nemen. De gemeente heeft ook het Eurocircuit in de buurt. Met diverse auto- en motorraces. En het jaarlijks terugkerende Dakar Preproloog.

 

 

Lees ook:Wat een streken (4): Dat is pas Brabants lekkers
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(13): Dun bevolkt Reusel-De Mierden is het bezoeken waard!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>