Wat een streken (14 en slot): Utereg me stadsie

UTRECHT – Ik ben geboren en getogen in Utrecht, daarna vanwege mijn werk op diverse plekken in het land gewoond. En de laatste kwart eeuw met veel plezier in Zeeland. Toch roep ik nog steeds met trots, maar ook zonder heimwee: Utereg me stadsie.

Mijn geboortestad maakt deel uit van de Randstad en ligt centraal qua wegen, spoorwegen en waterwegen. Van oudsher is het daarom interessant om er beurzen en conferenties te houden. Als economisch centrum van zowel de Randstad als de rest van ons land groeit het hard. Vooral wat betreft de dienstensector.

Historisch centrum

De stad heeft een mooi historisch centrum met grachten, waarvan de Oudegracht de bekendste is. Bij die grachten horen ook werven, die haast even bekend zijn. Mede dankzij de terrassen die er bij mooie weer in trek zijn.

Populair, maar niet zo beroemd als de Domtoren. Die is 112 meter hoog. Die zie je al van ver. En daar heeft Utrecht de Nick name Domstad aan te danken.

Lees ook:Wat een streken (1): Het Utrecht van Piet, Riet en Marcel
Lees ook:Wat een streken (10): Amersfoort is veel meer dan een kei
Lees ook:Zanger Alwin = wereldberoemd in Kapelle…en in Vlissingen!
Lees ook:Wat een streken (8): Zelfs Japanse sferen in Belgisch Hasselt
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>