Wintertip (5): Glühwein en apfelstrudel!

DOMBURG – Geen zichtbare winter, wel veel winterse producten die toch wel smaken ook al lijkt het nu veel meer op de herfst. Daarom is onze wintertip het verorberen van Glühwein en apfelstrudel met warme vanillesaus, bolletje ijs en slagroom.

En deze lekkernijen zijn in veel Zeeuwse horecabedrijven te koop. Want niet alleen wij Zeeuwen vinden dat lekker, ook onze gasten, de Duitsers, zijn er dol op. En als die deze periode een bezoek aan onze provincie brengen bestellen ze dat met liefde. Om glühwein te maken, wordt rode wijn verwarmd met kaneelkruidnagelsteranijs en citrusschillen en eventueel gezoet met suiker of honing. Apfelstrudel is Oostenrijkse gebaksoort. En bestaat uit zeer dun deeg, plakjes appel en rozijnen. Het was vroeger  een gerecht voor arme mensen, maar geldt tegenwoordig als een culinaire verrassing.

Lees ook:Duinslust: Geen winter, wel Glühwein!
Lees ook:Herfsttip (12): Kerstmarkt kaasboerderij Schellach
Lees ook:Zeeuwen knokken in Oostenrijk!
Lees ook:“AED’s goed geregeld!”
Lees ook:Zeeland wijnland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>