Wintertip (9): Geniet van Michiel de Ruyter’s succes!

VLISSINGEN – De hit van deze winter is ongetwijfeld de Michiel de Ruyter-film. Bent u geweest, heeft u genoten en zoekt u nog een leuk uitje? Bezoek dan eens het MuZEEum aan de Vlissingse Nieuwendijk. Want daar is veel van onze zeeheld te zien. En dankzij de succesvolle rolprent kan u er ook nog gratis naartoe.
Het Zeeuws maritiem muZEEum  is nu eenmaal hét Michiel de Ruytermuseum. Er zijn pronkstukken uit het leven en werk van De Ruyter (1606 – 1676). Aannemelijk is dat hij heeft rondgelopen door het pand van het muZEEum. Zijn woonhuis ligt er dichtbij en vanaf de bovenverdieping ziet u het vertrekpunt van de VOC-schepen en het standbeeld van De Ruyter. Het portret van hem hangt in het MuZEEum en op zolder ligt zelfs  zijn dodenmasker en hangt zijn doodshemd. In de film is een aantal objecten uit de collectie van het muZEEum te zien: zijn brieventas met de naam De Ruyter, een zegelstempel, een lakmes en de afdruk van de zegel. Het Zeeuws maritiem muZEEum wil zoveel mogelijk filmbezoekers  het hele verhaal laten zien. Bewaar het bioscoopkaartje voor die film goed. Lever het in aan de balie van het muZEEum en u mag gratis naar binnen. Deze actie loopt tot 1 april 2015.
http://youtu.be/hUXHcCLMHp8
In Vlissingen zijn meer dan 25.000 mensen naar de film geweest. Landelijk ligt dat al ver boven de 450.000 bezoekers.

Lees ook:Crew De Ruyterfilm shopt in MuZEEum!
Lees ook:Ga eens naar het MuZEEum tijdens de kerstvakantie….
Lees ook:De Plek…..(39): MuZEEum,Vlissingen!
Lees ook:Zeeland trots op Michiel de Ruyter!
Lees ook:Michiel de Ruyter vs Michiel de Rover!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>