Wintertip (11): Vaarwel winter!

VLISSINGEN – Mijn laatste wintertip voor deze periode is dat wij afscheid nemen van de winter. Die eigenlijk geen winter was. Het was meer een lange herfst met een vleugje voorjaar. En misschien haalt u net als ik de herinneringen op aan de tijden dat er wel volop sneeuw was in het Zeeuwse.
En dat kan natuurlijk het beste door de oude foto’s nog eens door te nemen. In mijn schuur staan de zakken strooizout werkeloos te wachten op betere tijden. Want dit jaar heb ik er geen korrel uitgehaald. De jaren ervoor toch wel. Ik herinner mij vooral begin 2012. Ik kwam net terug van mijn wintervakantie en op de terugweg hoorde ik op de autoradio dat het binnen een paar uur zou gaan sneeuwen in Zeeland. Het gas werd voorzichtig ingetrapt en ja hoor… Terwijl ik mijn koffers uitpakte was het binnen korte tijd wit in de provincie. De tijd dat wij konden schaatsen is ook al een tijdje geleden. Afgelopen week zag ik opeens bevroren daken bij mijn buren. Ik dacht: ojee…nu zal je het krijgen. Maar nee hoor, weer niet. Dus dat is mijn tip. Laten wij even terugdenken aan leuke winterse momenten en dan gaan genieten van het voorjaar!

Lees ook:Zeeuwse meningen (21): Snakt u naar het voorjaar?
Lees ook:Krabben zonder jeuk! Het is weer winter!
Lees ook:Wintertip (22): Maak een fotoboek van uw mooiste winterfoto’s
Lees ook:Lente Mundi start zondag
Lees ook:“Ik hoor 5 dagen voor Kerstmis dat ik geen baan meer heb”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>